Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ τους την Κυριακή 9 Ιουνίου, την μέρα των ευρωεκλογών, διοργανώνουν οι αγρότες της Αγιάς Λάρισας. Την απόφαση πήραν αργά το βράδυ της Παρασκευής παραγωγοί του Δήμου Αγιάς, που συμμετείχαν σε σύσκεψη που διοργάνωσαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί της περιοχής για τη μη καταβολή από την κυβέρνηση, αντιστοίχων με το Πήλιο, αποζημιώσεων.

Στην ανακοίνωση που εξέδοσαν αναφέρουν μεταξύ άλλων "...ρωτάμε τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, την ηγεσία του Υπουργείου και του ΕΛΓΑ σε ποια δεδομένα ακριβώς στηρίζουν τον αυθαίρετο αποκλεισμό της Αγιάς από τις αποζημιώσεις και αν μπορούν να αντικρούσουν την πραγματικότητα, τον φάκελο, τις φωτογραφίες, τα βίντεο από τις πλημμύρες που έχουμε στείλει και δώσει ιδιοχείρως και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό στην συνάντηση της 11ης Μαρτίου που πραγματοποίησε με τους αγρότες των μπλόκων της Θεσσαλίας.

Στην Αγιά η ενότητα μας σαν μια γροθιά, η αποφασιστικότητα μας, οι μαζικές κινητοποιήσεις μας δεν πρόκειται να σταματήσουν και δεν θα δεχτούμε την πρωτοφανή αδικία. Θα διεκδικήσουμε την ικανοποίηση του αιτήματος μας και θα το καταφέρουμε επειδή είναι δίκαιο και αυταπόδεικτο".