«Μέχρι τώρα σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον Ντάνιελ, έχουν διατεθεί περισσότερα από 225 εκατ. ευρώ προς νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες - και αυτό σε εβδομαδιαία βάση», είπε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, στο πλαίσιο περιοδείας κυβερνητικού κλιμακίου στη Θεσσαλία τη Δευτέρα (03/06), ενόψει των ευρωεκλογών.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο κινήθηκε υπό τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάση Κοντογεώργη με τους Χρ. Τριαντόπουλο, υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Μ. Θεμιστοκλέους, υφυπουργό Υγείας, Ν. Ταχιάο, υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Δ. Σταμενίτη, υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Στρατάκο, γ.γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και Α. Λυκουρέντζο, πρόεδρο του ΕΛΓΑ. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν βουλευτές και τοπικά κομματικά στελέχη. 

«Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κυβερνητικού κλιμακίου στη Θεσσαλία, κάναμε αρκετές στάσεις και επισκέψεις στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, ξεκινώντας από το Μουζάκι με το Κέντρο Υγείας, το οποίο παραδίδεται την επόμενη περίοδο. Είχαμε συζήτηση με κατοίκους από όλες τις περιοχές, αλλά και με τη δημοτική αρχή και με επαγγελματίες, ενώ είδαμε τα έργα αποκατάστασης του ΤΟΕΒ Ταυρωπού.

Η θετική είδηση των τελευταίων ημερών είναι, ότι παρά τις καταστροφές, όπως και στον Ιανό έτσι και τώρα, με την έκτακτη χρηματοδότηση της πολιτείας προς τους ΤΟΕΒ, για πρώτη φορά σε τέτοιο μεγάλο ύψος, προχώρησαν τα έργα αποκατάστασης και ποτίζει.

Ποτίζει ο κάμπος της Καρδίτσας, με αποτέλεσμα να μην διασαλευθεί η παραγωγική κανονικότητα για πολλούς αγρότες, καθώς αυτό ήταν το μεγάλο άγχος. Έτσι, όπως στον Ιανό, και τώρα μετά τον Ντάνιελ, και όχι μόνο στον ΤΟΕΒ Ταυρωπού και σε άλλους ΤΟΕΒ, μέσα από την έκτακτη χρηματοδότηση, εμπιστευόμαστε τους οργανισμούς και αυτοί καταφέρνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα να προχωρούν σε τέτοιες αποκαταστάσεις που επιτρέπουν να προχωρήσει η άρδευση και η παραγωγική περίοδος», σημείωσε ο Χρ. Τριαντόπουλος, προσερχόμενος σε σύσκεψη στο δημαρχείο Καρδίτσας.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, τόνισε μεταξύ άλλων, πως σήμερα υπογράφηκαν οι συμβάσεις που αφορούν τα έργα ανακατασκευής των σχολείων, και στην επόμενη εβδομάδα τα σιδηροδρομικά έργα.

«Προχωράμε γρήγορα σχετικά με τον όγκο της δουλειάς που είχαμε μπροστά μας, και φυσικά και με βάση την ανάγκη που είχαμε να διαβουλευτούμε με τις τοπικές κοινωνίες για να δούμε πώς εξελίσσονται τα αιτήματα των πολιτών. Εκείνο που είναι πολύ ουσιαστικό επίσης, είναι πως βρισκόμαστε εδώ λίγο πριν τις ευρωεκλογές, ό,τι κουβέντα κάναμε, ό,τι και να αφορούσε, είναι σαφές ότι τα θέματα είχαν άμεση συνάφεια με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», τόνισε ο Ν. Ταχιάος

«Θέλω λοιπόν να κάνω μία έκκληση στους κατοίκους της περιοχής: Να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές. Οι ευρωεκλογές είναι κάτι που αφορά το σύνολο των πολιτών, αφορά το σύνολο της ζωής μας, παντού, η Ε.Ε. έχει λόγο και φυσικά όχι απλώς λόγο, αλλά σε ένα πολύ βαθμό είναι αυτή που μας εξασφαλίζει τους διαθέσιμους πόρους για να προχωρήσουμε στα έργα και στους σχεδιασμούς που κάνουν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, άρα έχει μεγάλη αξία ο κόσμος να ψηφίσει. Και φυσικά σαν άνθρωπος της ΝΔ, θέλω να υπενθυμίσω ότι πρέπει να σκεφτεί ποιοι είναι αυτοί που επιμείναμε στο δρόμο της Ευρώπης, ποιοι είναι αυτοί που επιλέξαμε το δρόμο της Ευρώπης, ποιοι είναι αυτοί που εκπροσωπούμε το 'Μένουμε Ευρώπη' με συνέπεια, δηλαδή ένα ευρωπαϊκό κράτος όπως πρέπει αυτό να λειτουργεί», συμπλήρωσε.