Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Κελέτση πραγματοποίησε τριήμερη περιοδεία στη Λάρισα.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Λάρισας αναφέρονται τα εξής:

«Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Καρδίτσας Κώστας Τσιάρας, η ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγράμματος Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Νίκη Δανδόλου, καθώς και οι βουλευτές ΝΔ του νομού Χρήστος Κέλλας, Χρήστος Καπετάνος και Μάξιμος Χαρακόπουλος

Την Τετάρτη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Κελέτσης παρέστη στα Εγκαίνια του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Μελισσσοκομίας του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στη συνέχεια συμμετείχε στην εκδήλωση με θέμα «Οικονομία – Αγροτική Πολιτική – Κλιματική Αλλαγή, στην περιφέρεια Θεσσαλίας», που έγινε στη Λάρισα, με κύριους ομιλητές τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη και τους υφυπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνο Πετραλιά και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα.

Την Πέμπτη το κλιμάκιο επισκέφτηκε το Γενικό νοσοκομείο Λάρισας, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή και τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Ακολούθησε επίσκεψη στην έδρα του Δήμου Κιλελέρ στη Νίκαια, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θανάση Νασιακόπουλο και εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών φορέων.

Την ίδια μέρα το κλιμάκιο επισκέφθηκε αντιπροσωπευτικά δύο επιχειρηματικές μονάδες που είχαν πληγεί καίρια από την κακοκαιρία “Daniel”, την μεταποιητική επιχείρηση INTERCOM FOODS και τα Πτηνοτροφεία ΖΙΩΓΑΣ, οι οποίες κατάφεραν μέσα σε ελάχιστο χρόνο όχι μόνο να κλείσουν τις πληγές τους και να ορθοποδήσουν αλλά να προχωρήσουν και σε νέες επενδύσεις.

Την Παρασκευή, το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας υποδέχθηκε στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Ελλασσόνος ο Μητροπολίτης κκ Χαρίτων.

Ακολούθησε επίσκεψη σε Κτηνοτροφική Μονάδα εκτροφής βοοειδών στο Αργυροπούλι Τυρνάβου και κατόπιν επίσκεψη στην έδρα του Δήμου Τεμπών και συνάντηση με τον δήμαρχο Γιώργο Μανώλη.

Στη συνέχεια ο κ. Κελέτσης και μέλη του κλιμακίου συναντήθηκαν και συζήτησαν με πολίτες, τον Δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα και Εκπροσώπους φορέων, αγροτών και αλιέων, στην πλατεία του Ομολίου του Δήμου Αγιάς, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ακολούθησε επίσκεψη στο εκλογικό περίπτερο της ΝΔ στα Φάρσαλα και κατόπιν συνάντηση με τον δήμαρχο Μάκη Εσκίογλου στο Δημαρχείο και αγροτικούς φορείς».

Με την ολοκλήρωση της περιοδείας ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης δήλωσε:

«Με την επίσκεψη στο Δήμο Φαρσάλων ολοκληρώθηκε η περιοδεία του κλιμακίου μας ενόψει των Ευρωεκλογών στην Περιφερειακή ενότητα της Λάρισας.

Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μας, γιατί μέσα από τις επαφές μας με τους φορείς, εκπροσώπους των αγροτών μας, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, αλιείς αλλά και τον κόσμο των επιχειρήσεων διαπιστώσαμε ότι πολλά από τα δύσκολα και δυσεπίλυτα προβλήματα που δημιούργησε ο Daniel αντιμετωπίστηκαν γρήγορα και αποτελεσματικά.

Επισκεφθήκαμε επιχειρήσεις που είχαν χτυπηθεί βάναυσα και σήμερα κατάφεραν να ορθοποδήσουν και ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία. Αυτό είναι το αισιόδοξο μήνυμα που εκπέμπει σήμερα η Θεσσαλία. Φυσικά διαπιστώσαμε και εκκρεμότητες και προβλήματα που ως διοίκηση οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε.

Εισπράξαμε ωστόσο, και την εμπιστοσύνη των πολιτών ότι από την πλευρά της Κυβέρνησης γίνεται μεγάλη προσπάθεια και ότι και αυτά, θα αντιμετωπιστούν. Εμείς από την πλευρά μας τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για την επίλυσή τους!»