Η δημόσια ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr, που επιτρέπει στους πολίτες να έχουν άμεση πρόσβαση στα σημαντικά έργα άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε κάθε Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο της χώρας, παρουσιάστηκε χθες το πρωί  στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και το εργαλείο που υπηρετεί αυτή την στρατηγική, η ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr, όπου για πρώτη φορά καταχωρίζονται σημαντικά έργα που υλοποιούνται τόσο από την κεντρική κυβέρνηση όσο και από την τοπική αυτοδιοίκηση και είναι δυνατή η συνεχής, διαφανής παρακολούθησή τους.

Μέσω της πλατφόρμας erga.gov.gr οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ανά πάσα στιγμή την πρόοδο υλοποίησης έργων προϋπολογισμού άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, σε κάθε Δήμο, Περιφερειακή Ενότητα ή Περιφέρεια. 

Μέχρι τώρα έχουν εγγραφεί στο μητρώο, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, περισσότερα από 6.910 έργα που βρίσκονται στο erga.gov.gr. Μέσω της πλατφόρμας θα καταγράφεται ολόκληρη η πορεία ενός έργου, από το στάδιο του αρχικού σχεδιασμού και της μελετητικής ωρίμανσης έως την ένταξη σε συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, τη διαγωνιστική διαδικασία, τη συμβασιοποίηση και στη συνέχεια την εκτέλεσή του.

Στη Θεσσαλία 

Σε 570 ανέρχονται τα έργα (που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οπως σημειώνεται από την πλευρά της κυβέρνησης "το περιφερειακό σχέδιο για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας αξιοποιεί την στρατηγική κεντροβαρή γεωγραφική θέση της για να την αναδείξει σε έναν δυναμικό περιφερειακό αναπτυξιακό πόλο και ταυτόχρονα ενσωματώνει τις δράσεις για την ανασυγκρότηση της περιοχής.

Με έναν λεπτομερή σχεδιασμό για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας από τις θεομηνίες Daniel και Elias, προετοιμάζουμε την περιοχή απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ώστε να γίνει μια εξωστρεφής περιφέρεια με επάρκεια πόρων για την οικονομική πρόοδο.

Η υλοποίηση των νευραλγικών αρδευτικών έργων, η ολοκλήρωση των οδικών έργων και διασυνδέσεων, η αξιοποίηση των κρίσιμων υποδομών, όπως το λιμάνι του Βόλου και το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, δημιουργούν ένα θετικό επενδυτικό κλίμα για την προσέλκυση νέων επενδύσεων με έμφαση στην αγροδιατροφή.

Στον τομέα της αγροενέργειας προχωράμε με καινοτόμες επενδύσεις για την διασφάλιση ενός βιώσιμου και αειφόρου συστήματος αγροτικής παραγωγής".

Δείτε τα έργα ΕΔΩ

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από aftodioikisi.gr)