Στο μήνυμά του για την Διεθνή Ημέρα Νοσηλευτή -τριας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης αναφέρει τα εξής: 

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Νοσηλεύτριας / Νοσηλευτή στις 12 Μαΐου κάθε έτους, τονίζεται η αξία της Νοσηλευτικής Επιστήμης στο τοπίο της υγείας και στο χώρο της περίθαλψης. 

Οι Νοσηλευτές αποτελούν σταθερό πυλώνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας προστατεύοντας το πολύτιμο αγαθό της υγείας, όπου με τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους  συμβάλουν στη θεραπεία και στην αποκατάσταση της υγείας του ασθενούς.

Συνεισφέρουν στη διατήρηση του επιπέδου της υγείας του γενικού πληθυσμού μέσω της εξειδικευμένης και εξατομικευμένης παρεχόμενης νοσηλευτικής φροντίδας και περίθαλψης. Οι ανάγκες υγείας διαρκώς αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις  που απαιτούν Νοσηλευτές με επιστημονική κατάρτιση και ειδικές δεξιότητες για την τέλεση του καθήκοντός τους στην περίθαλψη και στη φροντίδα του ασθενούς.

 Οι Νοσηλευτές που εργάζονται στις δομές υγείας της 5ης ΥΠΕ, αποτελούν επαγγελματίες υγείας, που με συνεχείς εκπαιδεύσεις και επιμορφώσεις στις εξελισσόμενες νέες τεχνικές και τεκμηριωμένες επιστημονικά διαδικασίες, αντεπεξέρχονται με επιτυχία στο έργο τους. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, τιμώντας την επιστήμη τους, με σεβασμό στο άτομο για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών σε ποιοτικές υπηρεσίες νοσηλευτικής φροντίδας, αποδεικνύουν τη σημαντικότητα του ρόλου τους.    

Η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ αναγνωρίζοντας περίτρανα την αξία της πολύτιμης προσφοράς στον συνάνθρωπο και την αναμφισβήτητα διαχρονική στήριξη του υγειονομικού μας συστήματος, εκφράζει τις ευχαριστίες της για τη συμβολή των Νοσηλευτών και εύχεται « χρόνια πολλά με υγεία» σε όλους!