Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας- World Hepatitis Day, έχει οριστεί η 28η Ιουλίου 2024 και η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ήπατος – Ε.Ε.Μ.Η. για 3η συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνει διάφορες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις ιογενείς Ηπατίτιδες.

Ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζοντας τέτοιες δράσεις και ενέργειες, το βράδυ της 28ης Ιουλίου, θα φωταγωγήσει το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στα χρώματα του κόκκινου και του κίτρινου, που έχουν καθιερωθεί ως χαρακτηριστικά της διεθνούς εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την Ηπατίτιδα.

H Ε.Ε.Μ.Η. συνεχίζει την προσπάθεια για συστράτευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την πρόληψη της μετάδοσης των Ιογενών Ηπατίτιδων, τη βελτίωση της περίθαλψης και της ποιότητας ζωής, καθώς και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των προσβληθέντων ατόμων.

Στόχος, η εξάλειψη τους να αποτελέσει προτεραιότητα. Στόχος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος είναι η μεγαλύτερη δυνατή διάδοση του μηνύματος της πρόληψης και αντιμετώπισης, με στόχο ουσιαστικό και όχι μόνο συμβολικό.