Στην επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο πεσόντων Ποντίων εκ Νικομηδείας, στη συνοικία της Γιάννουλης, παρευρέθηκε ο βουλευτής του νομού Λάρισας, της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος, όπου και τιμήθηκαν τα 105 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ενώ νωρίτερα παρακολούθησε τη Θεία Λειτούργια, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης, παρόντος και του οικοδεσπότη Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, Κωνσταντίνου Μπαράκου.

Ο Λαρισαίος βουλευτής αμέσως μετά την επιμνημόσυνη δέηση παρακολούθησε τις  εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν στο χόρο του μνημείου, ενώ συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους κατοίκους της περιοχής της Γιάννουλης και όχι μόνο. 

Κατόπιν προχώρησε στις εξής δηλώσεις:

«Η 19η Μαϊου αποτελεί ημέρα μνήμης της σφαγής και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου. Οι μνήμες ζωντανεύουν κάθε χρόνο τέτοια μέρα καθώς οι ψυχές των Ποντίων προγόνων μας ζητούν δικαίωση. Η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων για την οποία παλεύει όλα αυτά τα χρόνια η Ελληνική πολιτεία, είναι ένας αδιάλειπτος αγώνας που θα συνεχίζεται μέχρι να επέλθει η δικαίωση, για τη αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον».