Βγες εκεί έξω μόν@ χωρίς να χρειάζεσαι τη συντροφιά κανενός. Και η αγάπη θα έρθει όχι από έλλειψη, ανυπομονησία, φόβο ή ανασφάλεια.

Δεν θα ήταν το τέλειο σενάριο να συναντούσες τον άνθρωπό σου τυχαία σε ένα θέατρο, στην καφετέρια που συχνάζεις ή σε ένα φιλικό σπίτι; Σίγουρα καλύτερο από το “γνωριστήκαμε στο Tinder”. Συμφωνώ. Υπάρχει πολύς κόσμος εκεί έξω που ψάχνει την αγάπη σε μια γνωριμία από κοντά, σε μια τυχαία συνθήκη και όχι σε ένα κανονισμένο ραντεβού στις εφαρμογές γνωριμιών. Πόσο περίεργο ακούγεται αυτό, μα αν γυρνούσαμε χρόνια πίσω, θα ήταν τοσο αυτονόητο.

Υπάρχει ένα άγχος στα ραντεβού, ένας αρνητισμός και κακές σκέψεις που αποτρέπουν τα άτομα από το να προσπαθήσουν και να δοκιμάσουν ακόμη ένα ραντεβού. Λαχταρούν μια σταθερή, αφοσιωμένη, παθιασμένη, διασκεδαστική, αξιόπιστη και πιστή γνωριμία. Κάτι που δεν είμαι πολύ σίγουρη ότι βρίσκεται στις εφαρμογές γνωριμιών.

Αν κάνεις για λίγο ένα διάλειμμα από την αναζήτηση και περάσεις πολύτιμο χρόνο με δικούς σου ανθρώπους και φίλους, ίσως πάρεις όλη αυτήν την κατάσταση με άλλο μάτι.

Αν μετά από καιρό, η σκέψη του να βγεις ξανά ραντεβού σου προκαλεί ακόμα άγχος, τότε κάποιες συμβουλές παρακάτω, μπορεί να σε παρακινήσουν και να σου δώσουν ενέργεια για να βρεις την αγάπη με έναν τρόπο που δεν είχες ξανά στο μυαλό σου.

Πίστεψε ότι είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, για να προσελκύσεις το ίδιο 

Ναι, ο νόμος της έλξης once again. Πιστεύω πραγματικά ότι το όμοιο έλκει το όμοιο, και αν αρχίσεις να δουλεύεις τον εαυτό σου ώστε να γίνεις μια καλύτερη εκδοχή σου, τότε αυτό που θα προσελκύσεις θα είναι σίγουρα κάτι ανάλογο. Μην συμβιβάζεσαι.

Κυνήγησε αυτό που θέλεις 

Αν είσαι σε θέση να κυνηγάς στόχους γυμναστικής, οικονομικούς στόχους και στόχους καριέρας, τότε γιατί να μην το κάνεις και με τους στόχους της ερωτικής σου ζωής; Η σημερινή κοινωνία δεν ευνοεί τα ραντεβού. Σήμερα, μπορείς να είσαι πιο απαιτητικ@ και επιλεκτικ@, επειδή δεν περιορίζεσαι στο να βρεις κάποι@ με τ@ οποί@ δουλεύεις μαζί ή τ@ οποί@ μένεις κοντά.

Μπορείς να κυνηγήσεις να βρεις το άτομο που είναι πραγματικά κατάλληλο για εσένα, επειδή έχεις πράγματι τόσες πολλές επιλογές για να το κάνεις.

Άλλαξε την οπτική σου για τις εφαρμογές γνωριμιών

Όλοι ξέρουμε πως οι εφαρμογές γνωριμιών έχουν κάποια αρνητικά που μας τρελαίνουν. Οι άνθρωποι λένε ψέματα για χαρακτηριστικά τους, τη δουλειά τους και για το τι είναι αυτό που ψάχνουν. Κάνουν ghosting και απογοητεύουν. Δεν μπορείς να τα αλλάξεις αυτά, αλλά αυτό που μπορείς να αλλάξεις είναι η στάση σου απέναντι σε αυτά. Αντί να εστιάζεις σε ό,τι δεν δουλεύει και σε ό,τι βρισκεις γελοίο, εξαντλητικό και νευρικό, στρέψε το βλέμμα σου στον άνθρωπο που θες να βρεις.

Πάρε απόφαση ότι κανένα ραντεβού δεν είναι χάσιμο χρόνου

Ναι, σίγουρα κάποιοι άνθρωποι βρίσκουν αβίαστα την αγάπη χωρίς να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσπάθεια ή χρόνο, αλλά σίγουρα δεν είναι έτσι για όλους. Ο ιδανικός για εσένα άνθρωπος, αξίζει να πηγαίνεις σε ατελείωτα ραντεβού για όσο καιρό και να χρειαστεί, γιατί μέσα από αυτά θα μάθεις τι σου αρέσει και τι δε σου αρέσει. Αυτό θα σε φέρει πιο κοντά στο “ιδανικό” για εσένα.

Σκέψου τις χιλιάδες ώρες που αφιερώνουν καλλιτέχνες, αθλητές και επιχειρηματίες χωρίς καμία εγγύηση για το αποτέλεσμα της επιτυχίας τους. Αλλά το κάνουν λόγω της τεράστιας επιθυμίας τους να ακολουθήσουν αυτούς τους δρόμους και λόγω της πίστης τους στον εαυτό τους.

Και ανεξάρτητα από το αν “τα καταφέρνουν” ή όχι, υπάρχουν τόσα πολλά που μαθαίνουν για τη ζωή, την πειθαρχία, την ανθεκτικότητα, μια τέχνη, μια πληθώρα δεξιοτήτων, την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και, σε ορισμένες περιπτώσεις, έναν απίστευτο δεσμό και σύνδεση με τους άλλους.

Μην τα παρατήσεις μέχρι να βρεις αυτό που ψάχνεις

Μόλις κάνεις όλα τα παραπάνω ίσως αναρωτηθείς: Τι γίνεται αν τα κάνω όλα και δε βρω την αγάπη;  Και θα έρθω σε αυτό το σημείο να σε ρωτήσω: Τι γίνεται αν κάνεις όλα τα παραπάνω και τη βρεις;

Υπάρχουν τόσα πολλά περισσότερα να κερδίσεις στη διαδικασία της αναζήτησης της αγάπης, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Αλλά πιστεύω πραγματικά ότι όταν συνδεθείς με αυτό το αποτέλεσμα στο μυαλό, το σώμα και την καρδιά σου, ενώ παράλληλα αναλαμβάνεις με συνέπεια δράση, είσαι ήδη πολύ κοντά.

savoirville.gr