Σύσκεψη εργασίας με την ιατρική επιστημονική κοινότητα με θέμα τη δημιουργία πρότυπου μοριακού Ογκολογικού Κέντρου στη Λάρισα, είχαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας και ο Δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος, στο γραφείο του πρώτου.

Στη διεξοδική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτας ανακοίνωσε την πρότασή του να διαθέσει ποσό 6 εκατομμυρίων ευρώ στο ΠΕΠ Θεσσαλίας και στη Δράση Δημόσιες Υποδομές Έρευνας, προκειμένου να αποκτήσει η Λάρισα και η Θεσσαλία, πρότυπο μοριακό Ογκολογικό Κέντρο, το οποίο θα συνδυάζει την βασική κλινική έρευνα με σύγχρονες παροχές υγείας και φροντίδας των ασθενών.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Αθανάσιος Μαμάκος γνωστοποίησε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει έκταση που ανήκει στο Δήμο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ώστε να στεγαστεί το Κέντρο σε χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων ως προς τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για να υλοποιηθεί ο στόχος, που σύμφωνα με τον Δημ. Κουρέτα είναι να δημοπρατηθεί το Κέντρο μέσα στο 2024.

Οι εκπρόσωποι της ιατρικής κοινότητας τόνισαν την αναγκαιότητα δημιουργίας του Ογκολογικού Κέντρου, το οποίο θα προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς και δεσμεύτηκαν να στηρίξουν την πρωτοβουλία που ανέλαβαν από κοινού ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κουρέτας και ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Μαμάκος.

Το επόμενο διάστημα θα εξειδικευτούν οι ενέργειες που απαιτούνται από την πανεπιστημιακή κοινότητα ώστε να υποβληθεί το αίτημα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για ένταξη του Κέντρου στο ΠΕΠ Θεσσαλίας, ενώ μόλις οριστικοποιηθεί ο οδικός χάρτης των πρωτοβουλιών θα υπάρξει νέα σύσκεψη και συνέντευξη τύπου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, Καθηγητής Ορθοπεδικής Θεόφιλος Καραχάλιος, ο Κοσμήτορας, Καθηγητής Πνευμονολογικής Κώστας Γουργουλιάνης, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Καθηγητής Αιματολογίας Γιώργος Βασιλόπουλος, ο Αντιπρύτανης και Καθηγητής Νεφρολογίας Γιάννης Στεφανίδης, ο Καθηγητής Ογκολογίας Θάνος Κοτσάκης, ο Διευθυντής του Τομέα Χειρουργικής, Καθηγητής Χειρουργικής Κ. Τεπετές, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας Καινοτομίας Θεσσαλίας, Καθηγητής Βιοχημείας Δημήτρης Λεωνίδας καθώς και  Εκτελεστικός Διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας Λάζαρος Μακρής.