Εκδήλωση με τίτλο “OURHOME- ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ” συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Λάρισας του Σωματείου ΚΕΑΝ- Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα,  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και το αμφιθέατρο του 2ου ορόφου του Μύλου του Παππά, στις 19:00.

Η εκδήλωση αποτελεί μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει το ζήτημα των εκτοπισμένων ανά τον κόσμο, ανάμεσά στους οποίους ολοένα και συχνότερα ανήλικοι, παιδιά ή έφηβοι που φθάνουν σε άλλη χώρα μόνοι τους, χωρίς την οικογένειά τους ή άλλον ενήλικα να τους συνοδεύει και να μεριμνά για αυτούς. Ωστόσο, ένα «σπίτι» μπορεί να δημιουργηθεί πολλές φορές εκεί που δεν το περιμένει κανείς, από ανθρώπους που αγαπούν τους ανθρώπους και μαζί δημιουργούν όμορφες στιγμές.

Στην εκδήλωση θα εκτεθούν τρεις θεματικές Εκθέσεις Φωτογραφίας που επιμελήθηκαν παιδιά που φιλοξενούνται ή φιλοξενήθηκαν για ένα διάστημα στο Κ.Φ.Α.Α. του ΚΕΑΝ στη Λάρισα, θα προβληθεί ταινία μικρού μήκους στην οποία πρωταγωνιστούν παιδιά που έχουν φιλοξενηθεί στο Κέντρο Φιλοξενίας μας, θα αναγνωστούν ποιήματα εμπνευσμένα από τις μοιρασμένες στιγμές μαζί τους και θα παρουσιαστεί ένα καλλιτεχνικό δρώμενο με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά και την υποστήριξη και επιμέλεια του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου.

Για επιβεβαίωση της παρουσίας σας κι οποιαδήποτε διευκρίνιση  επικοινωνήστε στο 2410253353 ή στο 6947607046 ή/και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου larisa@kean.gr