Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση της αγοράς και των καταναλωτών στο κλείσιμο των καταστημάτων χθες Κυριακή  7 Μαΐου. Η ΕΣΕΕ κάλεσε σε πανελλαδικό κλείσιμο των εμπορικών επιχειρήσεων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην επικείμενη αλλαγή της νομοθεσίας για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, που φέρεται να αποτελεί ένα εκ των συμφωνηθέντων σημείων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για το κλείσιμο της β' αξιολόγησης.  Το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ πραγματοποίησε ποιοτική έρευνα στο εκτενές δίκτυο Συλλόγων-Μελών της, προκειμένου να καταγράψει τη λειτουργία των καταστημάτων την ημέρα αυτή στις κατά τόπους εμπορικές αγορές. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία και σε ποσοστό πάνω από 85% τα καταστήματα σε όλη τη χώρα τελικά παρέμειναν κλειστά. Ειδικότερα για την Θεσσαλία, στη Λάρισα, στα Τρίκαλα και στη Καρδίτσα η αγορά παρέμεινε κλειστή και άνοιξαν μόνο μεγάλες αλυσίδες και όχι στο σύνολο τους, ενώ στο Βόλο η αγορά παρέμεινε εντελώς κλειστή και δεν είχε επισκεψιμότητα. Σε σχετικό μήνυμά του ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας αναφέρει: "Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους Λαρισαίους εμπόρους, που ανταποκρίθηκαν στο πανελλαδικό προσκλητήριο και κράτησαν κλειστά τα καταστήματά τους (σε ποσοστό 95% και πάνω), εκφράζοντας έτσι με τον πλέον ξεκάθαρο και εκκωφαντικό τρόπο την αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη απελευθέρωση της κυριακάτικης αργίας.
Το γεγονός, ότι τα καταστήματα των πολυεθνικών αλυσίδων λειτούργησαν, δείχνει επίσης στους συμπολίτες μας ποιοι και γιατί επιθυμούν την απελευθέρωση. Όλοι πια κατάλαβαν σε τι αποσκοπεί και ποιους εξυπηρετεί η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Το μήνυμα εστάλη απ’ όλη την Ελλάδα. Καλούμε, για μια ακόμη φορά, την κυβέρνηση να πάρει πίσω τη συγκεκριμένη ρύθμιση, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι εργάζεται για τους πολλούς και δεν εξυπηρετεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, εγχώριους και ξένους.
Όλοι μαζί οι έμποροι της Λάρισας μαζί με τους συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα ενωμένοι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, για να διαφυλάξουμε τη κυριακάτικη αργία"