Δύο Λαρισαίοι δημιούργησαν το laddroller, ένα αναπηρικό αμαξίδιο που έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζει το ύψος του, εξυπηρετώντας τις ανάγκες όσων το χρησιμοποιούν.

Τώρα η εφεύρεσή τους συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό Chivas Venture μαζί με άλλους 29 φιναλίστ στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ και με τη βοήθεια της online ψήφου μπορεί να κερδίσει χρηματοδότηση ύψους 250.000 δολαρίων. Μπορείτε να ψηφίσετε εδώ.

 

Ο συνιδρυτής Μάριος Ερμής Πετρωτός λέει για το laddroller:

Συνειδητοποιήσαμε το πρόβλημα όταν αναλάβαμε να τροποποιήσουμε το σπίτι ενός ατόμου με κινητικά προβλήματα εξ’αιτίας τροχαίου ατυχήματος. Όπως χαμηλώναμε τα έπιπλα, τους διακόπτες και κάναμε την τουαλέτα προσβάσιμη, διαπιστώσαμε ότι μπορούσαμε να δημιουργήσουμε τα τέλεια σπίτια για αυτά τα άτομα. Δεν μπορούσαμε όμως να χαμηλώσουμε όλο τον υπόλοιπο κόσμο για αυτούς, όταν δε βρίσκονταν στο σπίτι τους. Έτσι, αρχίσαμε αν αναζητούμε τον τρόπο να σηκώσουμε τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων στο επίπεδο της καθημερινής ζωής τους.

4 χρόνια έρευνας και 13 πρωτότυπα μετά, το laddroller ήταν γεγονός.

Το laddroller είναι ένα πρωτοποριακό, φιλικό προς το περιβάλλον και οικονομικά προσιτό αναπηρικό αμαξίδιο με δυνατότητα ορθοστάτησης. Μπορεί να σηκωθεί άμεσα σε όρθια θέση απλώς και μόνο χάρη στην ισχύ των τροχών του αλλά και να επιστρέψει στη καθιστή θέση μόνο με μια μικρή βοήθεια από τη βαρύτητα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χειροκίνητα όταν οι μπαταρίες του αδειάζουν.

Η επιλεκτική τετρακίνηση και ο μοναδικός του σχεδιασμός του επιτρέπει επίσης να ξεπερνά εμπόδια σε ανομοιόμορφα εδάφη, κράσπεδα πεζοδρομίου και κενά του αστικού περιβάλλοντος. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι κοστίζει τα μισά από τις υπάρχουσες προτάσεις της αγοράς.

Δείτε το laddroller σε δράση: