«Ποιος θα έδινε μια δεύτερη ευκαιρία σε κάποιον που έγινε καπετάνιος σε ένα πλοίο για να το οδηγήσει υποτίθεται σε ήρεμα νερά και το έριξε στα βράχια;» τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΔΗΜ.Τ.Ο. Τυρνάβου της ΝΔ στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι «πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ θα σημαίνει συνέχιση της αβεβαιότητας και της αστάθειας. Αν υπάρξει κυβέρνηση με κορμό το κόμμα του κ. Τσίπρα, πάλι οι 53, οι πρώην παρόντες, παλιές και νέες συνιστώσες, ομάδες και υποομάδες θα τινάξουν στον αέρα τη χαλαρή συνοχή της Βαβέλ του ΣΥΡΙΖΑ και θα μας οδηγήσουν εκ νέου σε αδιέξοδο και σε εκλογές. Κάθε, όμως, πισωγύρισμα, κάθε παράταση της παραλυσίας της χώρας απομακρύνει το ενδεχόμενο εξόδου από την κρίση, επιφέρει μεγαλύτερη οικονομική καθίζηση, προκαλεί περισσότερες απώλειες θέσεων εργασίας και λουκέτα, φέρνει ξανά πιο κοντά τον εφιάλτη του GREXIT. 

Η χώρα δεν θέλει συνεχείς εκλογές. Θέλει σταθερότητα, ηρεμία, σοβαρή διακυβέρνηση μακράς πνοής. Να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην οικονομία, να πάρει μπρος η αγορά, να περάσουμε τον κάβο του μνημονίου των Τσίπρα-Καμμένου, να έλθουν επενδύσεις, να βρει ο κόσμος δουλειά».

Ο πρώην υπουργός αναρωτήθηκε αν μπορούμε να εμπιστευθούμε τον απερχόμενο πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος για τη στάση της Ευρώπης. Έκανε λάθος για την πιθανότητα η χώρα να ξεμείνει από ρευστό και να κλείσουν οι τράπεζες. Έκανε λάθος που επέλεξε τη γραμμή Βαρουφάκη. Έκανε λάθος που επέλεξε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για πρόεδρο της Βουλής. Τελικά δεν είναι πολιτικός αρχηγός αλλά η επιτομή του παραδείγματος προς αποφυγήν! 

Βεβαίως, ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι από τα λάθη κερδίζεις εμπειρία. Το θέμα είναι ότι κερδίζει εμπειρίες στου κασίδη το κεφάλι, δηλαδή των πολιτών και μάλιστα των πιο αδύναμων. Τώρα μας καλεί να του δώσουμε και μια δεύτερη ευκαιρία; Γιατί, για να ολοκληρώσει τα λάθη που δεν πρόλαβε να διαπράξει το πρώτο εξάμηνο;

Ποιος μας εγγυάται ότι οι ίδιοι άνθρωποι που μας οδήγησαν σε αυτά, τώρα θα μας πάνε αλλού καλύτερα; Ποιος θα έδινε μια δεύτερη ευκαιρία σε κάποιον που έγινε καπετάνιος σε ένα πλοίο για να το οδηγήσει υποτίθεται σε ήρεμα νερά και το έριξε στα βράχια; Ποιος σοβαρός επενδυτής θα έλθει στην Ελλάδα αν στην κυβέρνηση είναι ο άνθρωπος που σταμάτησε κάθε επενδυτική προσπάθεια όσο ήταν πρωθυπουργός;»

Ο κ. Χαρακόπουλος προέτρεψε τους πολίτες να επιλέξουν τη ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι «τώρα δεν είναι η ώρα ούτε για ψήφο οργής, ούτε για χαλαρή ψήφο. Τώρα είναι η ώρα της ψήφου εμπιστοσύνης στις δυνάμεις που αποδεδειγμένα μπορούν να βάλουν φρένο στον κατήφορο που κατρακύλησε η χώρα από την ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ».