Η κυβέρνηση πρέπει να καταδικαστεί για το σκάνδαλο των υποκλοπών και την πολιτική της συνολικά, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, μιλώντας στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, στη Βουλή.

Όπως επισήμανε, η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση είναι δεδομένη και διαρκής, όπως και απέναντι στη διαχρονική αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων.

Ο Γ. Λαμπρούλης σημείωσε ότι τόσο η σημερινή, όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση είναι πολιτικά έκθετες για τις υποθέσεις των παρακολουθήσεων, όπως και για τη συγκάλυψη των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ, για τις οποίες δεν έκαναν τίποτα για την αποκάλυψη των υπαίτιων.

Έτσι, το αστικό κράτος από τη μία επικαλείται την προστασία των επικοινωνιών και από την άλλη οργανώνει τέτοιες ενέργειες, με το επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο που διατηρείται από όλες τις κυβερνήσεις.

Όπως υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, προστάτης των δικαιωμάτων του είναι ο ίδιος ο λαός που δεν συμβιβάζεται με κανέναν «Μεγάλο Αδερφό» στη ζωή και τη δράση του. Ακόμα, κάλεσε τον λαό να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το παιχνίδι παίζεται στην οργάνωση στους τόπους δουλειάς.

Επίσης, ο Γ. Λαμπρούλης στηλίτευσε τη διαχρονική προώθηση μέτρων για την υλοποίηση της στρατηγικής της ΕΕ και του κεφαλαίου για την ανάπτυξη των κερδών. Όπως για παράδειγμα η Υγεία που υποτάσσεται στα κριτήρια του κόστους.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εφάρμοσε μια πολιτική που αξιοποίησε την πανδημία ως ευκαιρία για αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο σύστημα Υγείας, μια πολιτική που βλέπει την Υγεία ως πεδίο επιχειρηματικής δράσης.

Κλείνοντας, κάλεσε τον λαό να αναμετρηθεί με αυτή την πολιτική, ενισχύοντας την πάλη του και συμπορευόμενος με το ΚΚΕ, τόσο στην κάλπη όσο και στους καθημερινούς αγώνες.