Με μαθήτριες και μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, τον Διευθυντή του σχολείου, δάσκαλο των δικών της παιδιών και προσωπικό της φίλο, κ. Βασίλη Σίμο και τους υπόλοιπους συνοδούς δασκάλους τους συναντήθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, στο πλαίσιο επίσκεψής τους στη Βουλή των Ελλήνων, επισημαίνοντας τα εξής:

«Είναι μεγάλη η χαρά μου κάθε φορά που συναντώ στο ‘’ναό της Ελληνικής Δημοκρατίας’’ παιδιά του τόπου μας, όμως αυτή τη φορά η χαρά με υπερβαίνει, καθώς το 10ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας είναι το σχολείο στο οποίο φοίτησαν και τα δικά μου παιδιά…

Ο διευθυντής μάλιστα του σχολείου, ο κ. Βασίλης Σίμος υπήρξε δάσκαλός τους και τυχαίνει έτσι να τον γνωρίζω ακόμη περισσότερο, πέρα από το γεγονός ότι μας συνδέει η αφοσίωση στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία αυτός σήμερα υπηρετεί, σε επίπεδο Περιφέρειας, όπως επί μία 20ετία έκανα και εγώ.

Σήμερα, λοιπόν, επισκέπτεται τη Βουλή και ένα δικό μου ‘’κομμάτι’’, αφού και εγώ περίμενα στον αυλόγυρο αυτού του σχολείου, να παραλάβω τους μικρούς τότε Κωνσταντίνο και Φάνη, στο σχόλασμα ή να ρωτήσω τον σημερινό διευθυντή, για την προσωπική τους πρόοδο.

Έχουμε, λοιπόν, μια σχέση βιωματική.

Αλλά και κάθε φορά που όλοι οι μαθητές του ν. Λάρισας επισκέπτονται τη Βουλή, υπογραμμίζω ότι τα παιδιά του Τόπου μας, οι αυριανοί συμπολίτες μας, πρέπει από νωρίς να παίρνουν αυτήν την πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία, που στη συνέχεια θα τους δώσει τη δυνατότητα και λόγου και ρόλου, προκειμένου να βαδίσουν στους δρόμους του μέλλοντος, με γνώση και με αυτοπεποίθηση.

Σήμερα, φιλοξενήσαμε τα παιδιά εδώ στον χώρο του Κοινοβουλίου.

Οι ίδιες οι μαθήτριες και οι μαθητές του 10ου Λάρισας με κάλεσαν το επόμενο διάστημα να τα επισκεφτώ στο δικό τους χώρο, στο Σχολείο τους.

Προφανώς θα πάω, γιατί θέλω να ξαναντικρίσω, σύντομα, αυτήν την άδολη ματιά τους, την τόσο αθώα, αλλά και την τόσο πολύτιμη, για όλους και όλες όσοι έχουμε ‘’μεγαλώσει’’…!».