Στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1, με τους δημοσιογράφους Κ. Παπαχλιμίντζο και Χρ. Βίδου, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Στις ερωτήσεις για τη νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με τα “κόμματα” εγκληματικές οργανώσεις, η Λαρισαία Βουλευτής σημείωσε ότι «ο νεοναζισμός, ο φασισμός και η ρητορική μίσους ηττώνται στην κοινωνία.

Χρειάζονται, βεβαίως, και τα θεσμικά εργαλεία, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα “τύπου” 2012. Tο ΠΑΣΟΚ έχει βάλει “πλάτη” στον αγώνα κατά της Χρυσής Αυγής, τόσο στην κοινωνία όσο και στη Βουλή, και μάλιστα μας κρέμασαν επί μακρόν “στα μανταλάκια”διάφοροι, μεταξύ των οποίων και “αγανακτισμένοι”».

«Θέλω να πιστέψω ότι είναι ειλικρινής η πρόθεση της Κυβέρνησης και πως πράγματι επιθυμεί να εισάγει ένα θεσμικό εργαλείο, παρά το γεγονός ότι φέρνει τη ρύθμιση “στο παρά πέντε” των εκλογών» ανέφερε η Ε. Λιακούλη, ενώ πρόσθεσε ότι «είναι εντυπωσιακό πως ένας καταδικασμένος, μέσα από τη φυλακή, οργανώνει ολόκληρο κόμμα, κάνει εκπομπές σε δημοφιλή ηλεκτρονική πλατφόρμα κλπ, και όλα αυτά ανενόχλητος για μήνες ολόκληρους».

Επιπροσθέτως, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας επισήμανε ότι «εμείς είμαστε κατ’ αρχήν θετικοί στην αναγκαιότητα εισαγωγής ενός θεσμικού εργαλείου προάσπισης της Δημοκρατίας. Είναι μια “άσκηση” θεσμικής και πολιτικής ακρίβειας, συνταγματικής ακρίβειας, που χρήζει μεγάλης προσοχής, και γι’ αυτό το λόγο υπογραμμίσαμε την ανάγκη να ζητηθεί η γνώμη της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής».

«Πρέπει όλοι μαζί, όλα τα κόμματα του “συνταγματικού τόξου”, να συνεισφέρουμε με συγκεκριμένες παρατηρήσεις, όπως εμείς ήδη έχουμε καταθέσει και στο δημόσιο διάλογο, προκειμένου να επιτευχθεί ένα
νομοθέτημα συνταγματικά ακέραιο και αποτελεσματικό. Σε αυτή τη συζήτηση, δεν χωρούν μικροκομματικές σκοπιμότητες, καθώς πρόκειται για θέμα εθνικής τάξης. Αυτό χρειάζεται η Ελληνική Δημοκρατία και όχι ανέξοδους κοινοβουλευτικούς τακτικισμούς, που δεν επιφέρουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα», υπογράμμισε η Ε. Λιακούλη.

Τέλος, δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι «ο κ. Τσίπρας αποτελεί “μέγα ευεργέτη” του κ. Μητσοτάκη, ο ένας “κόβει” ο άλλος ράβει”. Αντιθέτως, ο Πρόεδρός μας, Νίκος Ανδρουλάκης, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, άρθρωσε έναν διαυγή προγραμματικό λόγο, με ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις για τη Δημοκρατική Ανατροπή που
 φέρνει την κοινωνία στο προσκήνιο».