«Οι εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ περιμένω να είναι ένας διάλογος σοβαρός και με ουσία» τόνισε καλεσμένη στην εκπομπή «Καλημέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τον δημοσιογράφο Γιάννη Ντσούνο η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής ΛάρισαςΕυαγγελία Λιακούλη, και συμπλήρωσε ότι «προσωπικά, όπως είπα στο Πολιτικό Συμβούλιο, ήμουν κατά των εκλογών. Η εισήγησή μου στον Πρόεδρο ήταν ότι θα πρέπει να προηγηθεί μια συνδιάσκεψη ή ένα έκτακτο συνέδριο του κόμματος για να συζητήσουμε για την πολιτική και για την ουσία της. Διότι , η δική μου η οπτική είναι ότι αυτό που γίνεται τώρα στο ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέση μόνο με τα στενά όρια του κόμματος, αλλά με την πολιτική κατεύθυνση που έχει το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τη χώρα».

Ερωτηθείσα για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για το ΠΑΣΟΚ, η Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι «το ΠΑΣΟΚ έπαθε τη λιγότερη ζημιά σε σχέση με τους υπόλοιπους, όμως δεν πέτυχε το στόχο του, που ήταν η δεύτερη θέση, της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έτσι λοιπόν άνοιξε ένας διάλογος για το αν τελικά ήταν πράγματι ήττα το αποτέλεσμα, για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος, για τη συμμετοχική διαδικασία και τη λειτουργία των οργάνων, τον τρόπο λήψης των αποφάσεων. Προσωπικά κατέθεσα την πρότασή μου στο Πολιτικό Συμβούλιο μιλώντας για έναν καινούργιο οδικό χάρτη, είπα ότι πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, να κληθούν όλοι όσοι έχουν μια πλατφόρμα ιδεών, νέας σκέψης και να φτιάξουμε μια νέα συλλογικότητα. Ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για λάθη, παραλείψεις, αστοχίες, τις οποίες προτίθεται ο ίδιος να διορθώσει και αναμένω όπως και πολλά στελέχη του χώρου και στην πρώτη γραμμή και απλοί στρατιώτες που δίνουν την ψυχή τους για τον χώρο μας, να ακούσω το πλάνο, τον οδικό χάρτη των διορθωτικών κινήσεων μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές που είναι η πρόκληση προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει ρόλο πρωταγωνιστή και να δημιουργήσει πλειοψηφικό ρεύμα».

Στη συνέχεια, ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο αλλαγής στρατηγικής και σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ευαγγελία Λιακούλη ανέφερε ότι «αυτά τα ζητήματα απασχολούν το ΠΑΣΟΚ και πρέπει να ζητήσει δημόσια ο κάθε ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ να απαντηθούν καθαρά από τους υποψηφίους. Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Κάποιοι το ΠΑΣΟΚ το βλέπουν με αυτονομία, όχι όμως ρηματική, αλλά πολιτική αυτονομία που φαίνεται μέσα από τις μέσα από τις επιλογές τους σε νομοσχέδια, τις πολιτικές τους θέσεις στην επικαιρότητα και ούτω καθεξής. Και κάποιοι άλλοι θεωρώ ότι βλέπουν το ΠΑΣΟΚ σαν ένα κομμάτι μιας άλλης ιστορίας – ακόμα όμως κι έτσι θα πρέπει να πουν συγκεκριμένα με ποιον τρόπο θα λειτουργήσει αυτό».

Αναφορικά με τις πρόσφατες τοποθετήσεις των πρώην πρωθυπουργών Α. Σαμαρά και Κ. Καραμανλή, η Ευαγγελία Λιακούλη σημείωσε ότι «η κριτική που ασκήθηκε από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, δεν αφορά κατά τη γνώμη μου μόνο το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, αλλά αφορούν επιλογές που έχουν σχέση με τη χώρα. Συνεπώς πρέπει όλοι να συζητάμε για αυτά που ακούστηκαν και δεν ήταν απλώς αιχμές, δεν ήταν ένα πολιτικό κουτσομπολιό. Ήταν θέσεις πολύ συγκεκριμένες για εθνικά ζητήματα και σοβαρά εσωτερικά ζητήματα».

Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι «η επανεκκίνηση του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να γίνει στο πλαίσιο μιας τραυματικής διαδικασίας. Αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ είναι να διατηρηθούν όλα όσα κατέκτησε μέχρι σήμερα. Να διατηρηθεί η ενότητα στην ψυχή του ΠΑΣΟΚ, στα εσώψυχα του κάθε παραδοσιακού ψηφοφόρου του ΠΑΣΟΚ. Άρα λοιπόν, όλοι όσοι θα συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να σεβαστούν την ιστορία αλλά και την προοπτική του ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι όρος απαράβατος και σε ότι με αφορά τούτο θα περιφρουρήσω μέχρι το τέλος».

https://youtu.be/2oerQSDa7Ec