Με αυξημένη συμμετοχή, σε σχέση με πέρυσι, ξεκινά τη Δευτέρα, 1 Ιουλίου, το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη 2024», που περιλαμβάνει για φέτος συνολικά δέκα κατασκηνωτικές δομές και πολυποίκιλες δράσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες, επιθυμίες και ηλικίες των παιδιών που συμμετέχουν, ενώ υποστηρίζεται από παιδαγωγούς διαφόρων ειδικοτήτων,  υπηρεσίες του Δήμου και φορείς της πόλης.  

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Παιδείας-Τμήμα Δομών και Δράσεων Δημιουργικής Απασχόλησης, έχουν γίνει περίπου 3.000 αιτήσεις και για τις τρεις κατασκηνωτικές περιόδους. Στην πρώτη περίοδο, που θα διαρκέσει ως τις 19 Ιουλίου 2024, θα φιλοξενηθούν 1.442 παιδιά -να σημειωθεί ότι τα αιτήματα της πρώτης περιόδου έχουν ικανοποιηθεί στο σύνολό τους.

Για την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος έχει προσληφθεί παιδαγωγικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων με δίμηνη σύμβαση, καθώς και μια νοσηλεύτρια για τη υποστήριξη παιδιών που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες φροντίδας. Υπενθυμίζεται ότι οι περίοδοι λειτουργίας είναι:

Α' περίοδος: 1 Ιουλίου – 19 Ιουλίου,

Β' περίοδος: 22 Ιουλίου – 5 Αυγούστου και

Γ' περίοδος: 19 Αυγούστου - 30 Αυγούστου.

Ενδεικτικά, το πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας περιλαμβάνει μαθήματα κολύμβησης στη Δημοτική Πισίνα Νεάπολης και το Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας, εκπαιδευτικά προγράμματα στο Διαχρονικό Μουσείο, το Μουσείο  Στρατιωτικής Κτηνιατρικής, το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας, το Μουσείο Σιτηρών, μαθήματα σκακιού από τον σκακιστικό σύλλογο Λάρισας, μαθήματα αστρονομίας με τον σύλλογο Α-Polaris και το Δημοτικό Αστεροσκοπείο,  Πειράματα και Φυσικές επιστήμες με την Smart BOX, Θεατρικό Παιχνίδι με την ομάδα Έκφραση, προγράμματα διαχείρισης παιδικού στρες από την ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων, ευαισθητοποίηση σε θέματα αναπηρίας από το Κέντρο Ημέρας Χαρά, πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής από την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου, βιωματική δράση γνωριμίας με την Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική από τη μουσική σχολή Μελωδία και εκπαιδευτική δράση στο Πάρκο Καινοτομίας Joist. 

Οι γονείς των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στην πρώτη κατασκηνωτική περίοδο έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικώς από το προσωπικό του Δήμου και σύντομα θα ακολουθήσει η ενημέρωση των γονέων που δήλωσαν τις επόμενες κατασκηνωτικές περιόδους. Η έναρξη της πρώτης περιόδου θα γίνει με αγιασμούς σε όλες τις κατασκηνωτικές δομές, ενώ οι ώρες προσέλευσης είναι 7:30 - 8:30 και αποχώρησης 14:00 – 15:00.  

Για την Α’ περίοδο, τα κατασκηνωτικά κέντρα είναι: 

  • 5ο Δημοτικό Σχολείο (Χρυσοχόου 2 – Άγιος Κωνσταντίνος)
  • 33ο Δημοτικό Σχολείο (Αρβανιτοπούλου & Σκοπιάς 1-Νέα Σμύρνη)
  • 19ο Δημοτικό Σχολείο (Ακαρνανίας 32 – Χαραυγή)
  • 25ο Δημοτικό Σχολείο (Μεραρχίας 2 - Νεάπολη)
  • 4ο Δημοτικό Σχολείο (Κουμουνδούρου 17-19)
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης (Κουλουψούζη 25)
  • 12ο Δημοτικό Σχολείο (Αρκαδίου 38 –Άγιος Γεώργιος)
  • 14ο Δημοτικό Σχολείο (Γερουλάνου 2 – Ιπποκράτης)
  • 16ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας (Εθνικής Αντίστασης 35 )
  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας (Ιουστινιανού 24)