Τις εγκαταστάσεις της εταιρείας παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης επισκέφθηκε την Παρασκευή, ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Για μία ακόμη φορά, ο κ. Κόκκαλης απηύθυνε κάλεσμα στην κυβέρνηση να βελτιώσει το θεσμικό πλαίσιο ώστε τόσο η φαρμακευτική, αλλά και η βιομηχανική εκδοχή του προϊόντος να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Το 2018 ως κυβέρνηση, όταν είχαμε θεσμοθετήσει τη φαρμακευτική κάνναβη στην Ελλάδα, κάποιοι τότε στην αντιπολίτευση μας λοιδορούσαν. Σήμερα την στηρίζουν και καλά κάνουν. Καλούμε την κυβέρνηση να στηρίξει έμπρακτα την φαρμακευτική κάνναβη που αποτελεί μεγάλη επένδυση για τον τόπο μας.

Το ίδιο οφείλει να πράξει και για την βιομηχανική κάνναβη η οποία αφορά πλήθος αγροτών και έναν μεγάλο κύκλο μικρομεσαίων επαγγελμάτων, δημιουργώντας το σωστό θεσμικό πλαίσιο με τις απαιτούμενες υπουργικές αποφάσεις για όλα τα παράγωγα προϊόντα.

Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχουμε καταθέσει τις σχετικές προτάσεις ώστε να συνδράμουμε προς ένα νέο πλαίσιο που θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης γι’ αυτά τα προϊόντα».