Η Ο.Ε.Σ.Α.Δ. ν. Λάρισας, με βάση τις αρμοδιότητές της όπως ορίζονται στη σχετική νομοθεσία, έφερε σε πέρας με μεγάλη επιτυχία τους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Ποδοσφαίρου, Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Χειροσφαίρισης και Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕΛ-ΕΠΑΛ, τους Πανελλήνιους Αγώνες Πάλης, την Β΄ Φάση Κολύμβησης, καθώς και τους Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Δημοτικών και Γυμνασίων, σχολικού έτους 2023-24.

Στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες έλαβαν μέρος περίπου 110 ομάδες και πάνω από 1300 μαθητές/τριες. Όλοι αυτοί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες που αποκτούν κυρίως μέσα από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής, όπως:

· Η εξάσκηση και αφομοίωση των κινητικών δεξιοτήτων και των φυσικών ικανοτήτων

· Η πρακτική εφαρμογή των γνώσεων που απέκτησαν όσον αφορά τόσο τους κανονισμούς και την τακτική των αθλημάτων και των αγωνισμάτων, όσο και των στοιχείων εκείνων που εξασφαλίζουν την προοπτική καλής υγείας.

· Η καλλιέργεια ηθικών και δημοκρατικών αξιών, όπως ακεραιότητα, τιμιότητα, δικαιοσύνη, σεβασμός, αποδοχή στην διαφορετικότητα

· Η καλλιέργεια της αυτοαντίληψης, της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης

· Η εξάσκηση στις δεξιότητες επικοινωνίας, η στοχοθεσία ενός ομαδικού κοινού στόχου και η προσπάθεια για την επίτευξή του.

Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα ομαδικά αθλήματα αρμοδιότητάς μας (Ποδόσφαιρο, Καλαθοσφαίριση, Πετοσφαίριση, Χειροσφαίριση), στα αγωνίσματα του Κλασσικού Αθλητισμού και του Ανωμάλου Δρόμου, καθώς και αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑμεΑ.

Με την συμμετοχή στους αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΩΝ πλήθους μαθητών/τριών, πάνω από 3.000 σε Δημοτικά και Γυμνάσια, επιτεύχθηκαν οι στόχοι και το όραμα των συγκεκριμένων αγώνων, που είναι να δημιουργήσουν μια νέα κυρίαρχη αθλητική τάση στην ελληνική κοινωνία, τους «Δια Βίου Ασκούμενους».

Επίσης να διαμορφώσουν τις νέες γενιές αθλητών, προπονητών, διαιτητών, παραγόντων και κυρίως φιλάθλων, με προσήλωση στις υψηλές αξίες του αθλητισμού και τις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι», προκειμένου να είναι σε θέση να μεταλαμπαδεύσουν τη συγκεκριμένη «Αθλητική Παιδεία» στις επόμενες γενεές.

Ο Πρόεδρος και όλα τα μέλη της Ο.Ε.Σ.Α.Δ. ν. Λάρισας ευχαριστούν τους καθηγητές φυσικής αγωγής, τους διευθυντές σχολικών μονάδων, τους διαιτητές, τους γιατρούς, το ΕΑΚ Λάρισας, τον Δήμο Λαρισαίων, τον ΕΟΔΥΑ, τον Ερυθρό Σταυρό και κυρίως όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την συμμετοχή τους, με την προτροπή να κάνουν βίωμα όλα τα οφέλη που προσφέρει ο υγιής αθλητισμός.