Το συντονιστικό κέντρο στο κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, επισκέφθηκαν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικoνομικών Κωστής Χατζηδάκης και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Απασχόλησης Ν. Σμιτ. Ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Συντονιστικού, όπου με μέριμνα του στρατού συγκεντρώνονται και διανέμονται οι προμήθειες προς τους πλημμυροπαθείς, από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Oι Κ. Χατζηδάκης και Ν. Σμιτ ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλία μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που ακολούθησαν την κακοκαιρία Daniel και συνομίλησαν με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και εργαζόμενους.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε η Θεσσαλία να μπορέσει να ορθοποδήσει.

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εργασίας κ. Νικολά Σμιτ, εξέφρασε ανέφερε ότι θα πρέπει η βοήθεια προς τους πληγέντες από την φονική κακοκαιρία, θα πρέπει στοχευμένα να λάβουν την αρωγή της πολιτείας και της Ευρωπαϊκή Ένωσης.

Όπως ανακοινώθηκε, στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύση Σταμενίτη, τον γενικό γραμματέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Πέτρο Καμπούρη και τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό.

Μετά την τροποποίηση προηγούμενων αποφάσεων του υφυπουργού Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη, αναστέλλεται η καταβολή φορολογικών οφειλών πληγέντων από φυσικές καταστροφές. Η παράταση για την καταβολή φορολογικών οφειλών φτάνει έως και τους 6 μήνες.

ertnews.gr