Στις πανηγυρικές εκδηλώσεις των 112 χρόνων για την απελευθέρωση της πόλης και της επαρχίας Ελασσόνας από τους Οθωμανούς συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, με μήνυμά της η Ευαγγελία Λιακούλη επεσήμανε τα εξής:

«Από την Ελασσόνα ξεκίνησε ο Ελληνικός Στρατός πριν από 112 χρόνια τη νικηφόρα πορεία του, για την απελευθέρωση της υπόλοιπης Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θράκης εκείνο το μεγαλειώδες, για την πατρίδα μας, έτος του 1912.

Η Ελασσόνα υπέμεινε στωικά την Οθωμανική κατοχή για μισή σχεδόν χιλιετία (489 χρόνια), αλλά στις 6 Οκτωβρίου 1912 επιτέλους επέστρεψε στην εθνική κοιτίδα της.

Ημέρες όπως η σημερινή, θυμόμαστε με σεβασμό και κατάνυξη τους αγωνιστές που έθεσαν τον εαυτό τους στην υπηρεσία της πατρίδας, του Τόπου μας και των Ανθρώπων του.

Κυρίως δεν ξεχνούμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς σήμερα για αυτούς, έτσι ώστε να σταθούμε των προηγούμενων ηρωικών γενεών, σε συνάρτηση βέβαια με τους σημερινούς όρους και δεδομένα.

Γιατί όσοι και όσες ανασαίνουμε σήμερα ελεύθερα στη Θεσσαλική Γη, φέρουμε συλλογικό χρέος να τιμούμε με το καθημερινό μας παράδειγμα, την ένδοξη παρακαταθήκη που μας κληροδότησαν οι παλαιότεροι.

Σύσσωμες οι συλλογικές εκπροσωπήσεις του Τόπου μας λοιπόν, Δήμος, Περιφέρεια, βουλευτές, οφείλουμε να μη αφήνουμε ποτέ εκτός "ενδιαφέροντός" μας την πολύ-χτυπημένη από τις φυσικές καταστροφές Ελασσόνα, την ορεινή και ημι-ορεινή Ελασσόνα των περήφανων και εργατικών Ανθρώπων της.

Παράλληλα, οφείλουμε να δεσμευτούμε πως το project του μεγάλου αναπτυξιακού ‘’άλματος’’ για την Ελασσόνα που ταυτίζεται με την ανάδειξη και αξιοποίηση του μυθικού, Θεσσαλικού Ολύμπου, θα γίνει σύντομα πραγματικότητα με καλά σχεδιασμένες συνέργειες, από την στιγμή που δεν ‘’περισσεύει’’ κανένας και καμία από αυτήν την προσπάθεια.

Θα παλέψουμε καθημερινά με τους Ανθρώπους της Ελασσόνας για ένα παρόν και ένα μέλλον αντάξιο του ένδοξου παρελθόντος τους.

Αυτή είναι η δέσμευσή μας στους ήρωές της και στους Ανθρώπους της!».