Με κεντρικό σύνθημα "Στο ρυθμό του Ποταμού", το Φεστιβάλ Πηνειού 2024 ετοιμάζεται να ζωντανέψει την καρδιά της Λάρισας για τρεις ημέρες, από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου.

Η διοργάνωση, με ιστορία που μετράει πάνω από δύο δεκαετίες, εξελίσσεται και φέτος, θέτοντας ως στόχο τη σύνδεση της ροής του κόσμου με τη ροή του ποταμού Πηνειού, σημείο αναφοράς για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Με 19 ξεχωριστές συναυλίες και 40 δράσεις να γεμίζουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ, θα προσφερθεί ένα πλούσιο και ποικίλο φάσμα επιλογών για κάθε γούστο.

Κοινωνικές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες έρχονται να πλαισιώσουν τις μουσικές βραδιές, καθιστώντας το Φεστιβάλ Πηνειού ένα πραγματικό πανηγύρι για την πόλη.

Την έναρξη θα κάνει το σύνολο Κρουστών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, δίνοντας το ρυθμό του Φεστιβάλ, στις 19.00. Ξεκινώντας από το Αρχαίο θέατρο και διασχίζοντας τον πεζόδρομο της οδού Βενιζέλου, τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου θα καταλήξουν στο ποτάμι, το οποίο και θα γεμίσει μουσική.

Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά κηρύσσεται η έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων. Στη Β’ Σκηνή, που είναι και η πρώτη μουσική σκηνή που παίρνει τη σκυτάλη από το σύνολο κρουστών του Μουσικού Σχολείου, ανεβαίνει η Eleanor Luca, ενώ στις 20:45 συνεχίζει η Nalyssa Green. Η Nalyssa Green, είναι συνθέτις, τραγουδοποιός και περφόρμερ από την Αθήνα.

Είναι αυτοδίδακτη και παίζει πιάνο, κιθάρα, ακορντεόν και τραγουδά. Έχει κυκλοφορήσει πέντε προσωπικούς δίσκους. Δύο αγγλόφωνους και τρεις ελληνόφωνους. Μπλουμ – Ταξίδι Αστρικό – Πολύ Καλή Στα Πάρτυ.

Έχει γράψει μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις ταινίες και μία τηλεοπτική σειρά «Ζωή». Έχει αποσπάσει έως τώρα δύο βραβεία κοινού Αθηνοράματος για μουσική σύνθεση σε θεατρική παράσταση. Μόλις κυκλοφόρησε τον τελευταίο προσωπικό της δίσκο «Πολύ καλή στα πάρτυ».

Στις 22:00 αναλαμβάνουν οι Σκιαδαρέσες, με σύγχρονη ποπ μουσική. Οι Σκιαδαρέσες έρχονται μαζί με τον Φάνη Ζαχόπουλο και τον Χάρη Παρασκευά. Η Νίκη παίζει κιθάρα. Ο Φάνης παίζει καλύτερη κιθάρα από την Νίκη. Η Όλγα παίζει τσέλο, άρπα και όμποε αλλά όχι σε αυτό το σχήμα. Τραγούδι, χορός, ιδρωμένα αγόρια. Στον ήχο ο Κώστας Χαϊκάλης.

Στη σκηνή Α΄ τη διασκέδαση του κόσμου αναλαμβάνουν η Rock Μπάντα του Μουσικού Σχολείου στις 21:00 και οι Εναλλάξ στις 22:00.

Στην κεντρική σκηνή ανεβαίνει στις 22:00 ακριβώς η αγαπημένη σε όλους Ματούλα Ζαμάνη. Η Ματούλα Ζαμάνη έρχεται με καινούργιο ήχο, καινούργια τραγούδια, καινούργια χαρά. Σε έναν κόσμο που όλο μας στενεύει με μοναδικό όπλο την αγάπη.