Την απάντησή του στην πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό ν. Λάρισας κ. Έρη Καλογεροπούλου δίνει στη δημοσιότητα ο πρώην ευρωβουλευτής κ. Γιώργος Δημητρακόπουλος.

Στην απάντησή του αναφέρει τα εξής: 

"Προς την πρόεδρο του Δ.Σ.του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό ν. Λάρισας κ. Έρη Καλογεροπούλου. Κυρία Καλογεροπούλου,

Η απάντησή σας είναι ενδεικτική των σχέσεών σας με τους διαχειριστές του "φορέα" όπως τον αποκαλείτε, πρόκειται όμως για επιχείρηση την οποία γνωρίζω καλύτερα απο εσας γιατί γεννήθηκα, μεγάλωσα και εργάστηκα εκεί. Δεν χρειάζεται λοιπόν να μου εξηγήσετε την νομική της μορφή για την οποία άλλωστε δεν έχετε τις γνώσεις και καμια αρμοδιότητα να μιλάτε.

Σας υπενθυμίζω λοιπόν ότι ο " φορέας" επιχείρηση "Δημοσιογραφικός Οργανισμός Ελευθερία Λάρισας Α.Ε " με τον διακριτικό τίτλο Ελευθερία δεσμεύεται απο την διαθηκη του πατερα μου Παναγιώτη Δημητρακόπουλου στην οποία ο ίδιος ορίζει ξεκαθαρα την βούλησή του υπερ εμου και μόνο, με καθολικό καταπίστευμα. Γεγονός που δεν μπορείτε να παραβλέπετε σκοπίμως. Καλό θα ήταν λοιπόν να μην λησμονείτε ποτέ ότι ευεργετηθήκατε απο τον ίδιο και εμένα . Ουδείς όμως πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος όπως έλεγε και ο ίδιος ο πατέρας μου.

Θα ήθελα επίσης να σας επισημάνω ότι τυγχάνετε πρόεδρος του ΔΣ και εκπροσωπείτε τον σύλλογο γονέων , κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό του νομού Λάρισας- τον οποίο εμπλέκετε σε αυτή την δυσάρεστη και αχαρακτήριστη συμπεριφορά-. Θα πρέπει να είστε αν μη τι αλλο πιο προσεκτική στο πως απαντάτε διότι, οι απαντήσεις σας επηρεάζουν τον συλλογο στο συνολό του, και βέβαια με ποιους φορείς -εν προκειμένω τον "φορέα" επιχειρηση "Δημοσιογραφικός Οργανισμός Ελευθερία Α.Ε " συνδιοργανώνετε μαζί με τους διαχειριστες του, την συγκεκριμένη εκδήλωση.

Ο χαρακτηρισμός δε των προσωπικών ισχυρισμών που παράθετε είναι εκτός τόπου και χρόνου. Οι ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος κατά δύο εκ των τριων μελών του ΔΣ Δανάη Ισαβέλλα Δημητρακοπούλου Ντιθ και Γιώργο Μιχαλόπουλο-του "φορέα" επιχείρηση με την οποία συνδιοργανώνετε την εκδήλωση, ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός αδιαμφισβήτητο, για το οποίο υπάρχει το σχετικό έγγραφο. Δεν πρόκειται λοιπόν για προσωπικούς μου ισχυρισμούς όπως σκοπίμως αναφέρετε παραποιώντας την πραγματικότητα.

Καλείτε δε και ζητάτε την συμμετοχή φορέων και πολιτών σε μια εκδήλωση όπου τα δύο από τα τρία μέλη του ΔΣ του "φορέα" επιχείρηση είναι κατηγορούμενοι για ποινικά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος για την περιουσία που δημιούργησε ο δωρητής και ευεργέτης του οικοτροφείου "Ελευθερία" Παναγιώτης-Τάκης Δημητρακόπουλος.

Σας υπογραμμίζω ότι η ποινική δίωξη για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος που φέρονται να έχουν διαπραχθεί σε βάρος τής περιουσίας την οποία δημιούργησε ο πατέρας μου εκφεύγει του χαρακτήρα της ιδιωτικής διαφοράς την οποία αναφέρετε αποσκοπώντας στο να υποβαθμίσετε την ασέβεια, αχαριστία και αγνωμοσύνη σας στην μνήμη του πατέρα μου στην οποία υποπέσατε.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Γιώργος Π. Δημητρακόπουλος"