O «Τρίτος Καθρέφτης» ξεκίνησε το ταξίδι του από το Δήμο Καλαβρύτων, με στόχο την καρδιά του αναγνωστικού κοινού. Την Παρασκευή έγινε η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «Τρίτος Καθρέφτης» της Ανδρονίκης Παξιμαδάκη στο ιστορικό και ακόμη «ζωντανό»χωριό Φίλια Καλαβρύτων. Πρώτη συγγραφική προσπάθεια της πολυάσχολης Νίκης που έχει πάντα επίκεντρο την προσφορά στον συνάνθρωπο.

Ο «Τρίτος Καθρέφτης» θα μπορούσε να είναι ένα βιβλίο αυτό βελτίωσης εάν δεν ήταν πολλά περισσότερα. Είναι μια επιστημονική έρευνα κ παράλληλα κατάθεση ψυχής για όλους τους προβληματισμούς του σύγχρονου ανθρώπου, όπως τόνισαν όλοι οι ομιλητές στην παρουσίαση: Οι κ.κ.Ιατρός Γ. Παπαπαναγιώτου, Αντιπρόεδρος της Αδελφότητος Φιλιωτών Α. Οικονόμου, … Νάσος Καλδήρης και ο δημοσιογράφος Μπ. Παπαπαναγιώτου. Επίσης, εξ αποστάσεως, συμμετείχε με κριτική του βιβλίου ο καθηγητής κ. Τ. Παπαδέλλος. Χαιρετισμό απεύθυναν ο εφημέριος του χωριού Πατέρας Δημήτριος Σταθακοπούλος και η πρόεδρος της κοινότητας Μ. Νταφαλιά.

Συντονιστής της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Αδελφότητας Φιλιωτών Γ. Μητρόπουλος. Συμπατριώτες όλοι τους, του συζύγου της κ. Παξιμαδάκη, οδοντιάτρου Ηλία Κόλντηρη, ακούραστου ενεργού πολίτη στον τόπο του αλλά και ευρύτερα. Η συγγραφέας απάντησε σε πολλές ερωτήσεις του κοινού που είχε κατακλείσει την αίθουσα του δημοτικού σχολείου το οποίο πλέον χρησιμοποιείται ως πνευματικό κέντρο. Η κ. Παξιμαδάκη επισήμανε πως τόλμησε να εκτεθεί συγγραφικά γιατί πιστεύει βαθειά στις δυνατότητες του ανθρώπου ο οποίος, σε αυτή την ιδιόμορφη καμπή της ιστορίας.