Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες ο καιρός να θύμιζε περισσότερο καλοκαίρι και η διάθεσή μας να μην ήταν τόσο γιορτινή, φαίνεται όμως πως ο Νοέμβριος φυλούσε το «σκληρό» του πρόσωπο για το τέλος. Η περίοδος των γιορτών μπορεί να είναι μια εξαιρετική στιγμή για να δημιουργήσουμε νέες αναμνήσεις με αγαπημένα πρόσωπα, αλλά μπορεί επίσης να είναι αγχωτική αν δεν είμαστε σωστά προετοιμασμένες και οργανωμένες.

Λίγο πριν υποδεχτούμε τον μήνα των Εορτών και μπούμε για τα καλά στο mood τους, ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένες για τις αυξημένες υποχρεώσεις που μας περιμένουν.

Κάντε χώρο στην ντουλάπα σας για τα πιο βαριά ρούχα
Έχετε ήδη κατεβάσει τα χειμωνιάτικα, αλλά έχετε τακτοποιήσει τις ντουλάπες όπως πρέπει; Αν τα συρτάρια σας είναι ακατάστατα τώρα είναι η ευκαιρία να τα τακτοποιήσετε και να κάνετε χώρο για τα πιο χουχουλιάρικα ρούχα, αλλά και εκείνα που θα αποκτήσετε κατά την εορταστική περίοδο.

Αδειάστε ντουλάπια και ψυγείο
Το φαγητό παίζει το βασικότερο κομμάτι τα Χριστούγεννα. Ξεκαθαρίστε τα ντουλάπια της κουζίνας από αντικείμενα και φαγητά που ίσως δεν θέλετε πλέον και προετοιμάστε τον χώρο για τις ώρες που θα περάσετε φτιάχνοντας γλυκά μόνες ή με την οικογένεια. Όσα δεν σας είναι απαραίτητα και βρίσκονται σε καλή κατάσταση μπορείτε να τα δωρίσετε.

Προμηθευτείτε όσα χρειάζεστε
Αν φέτος το ρεβεγιόν θα γίνει στο σπίτι σας φροντίστε να προετοιμαστείτε γι’ αυτό. Προμηθευτείτε από νωρίς τα απαραίτητα και αφήστε για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής εκείνα που δεν μπορούν να διατηρηθούν πολλές ημέρες. Ακόμα κι αν έχετε συνεννοηθεί να φέρουν και οι καλεσμένοι σας ορισμένα πράγματα, καλύτερα να είστε προετοιμασμένες για τυχόν απρόοπτα.

Κάντε γενική καθαριότητα
Αντιλαμβανόμαστε πως σας ακούγεται αρκετά βαρετό, αλλά είναι κάτι που πρέπει να γίνει και όσο νωρίτερα ξεκινήσετε τόσο το καλύτερο. Σταδιακά καθαρίστε τα τζάμια, τα μπαλκόνια, τους τοίχους και κάθε τι χρειάζεται πολύ χρόνο, έτσι ώστε το νέο έτος να βρει το σπίτι σας αστραφτερό και εσάς πιο χαλαρές.

Προσθέστε μια εορταστική πινελιά
Γιατί να περιμένετε μέχρι την τελευταία στιγμή για να στολίσετε; Ο Δεκέμβρης είναι σχεδόν εδώ και το εορταστικό πνεύμα ήδη μας περικυκλώνει. Αν δεν προλαβαίνετε, μπορείτε να στολίσετε σταδιακά και να αφήσετε το δέντρο ή το κομμάτι που σας φαίνεται πιο δύσκολο στον στολισμό για το σαββατοκύριακο ή μία μέρα που θα έχετε περισσότερο χρόνο.

marieclaire.gr