Η πρώτη ενημερωτική συνάντηση για την εφαρμογή του προγράμματος «Απόλλων» που στοχεύει στην επέκταση του δικαιώματος συμμετοχής στις ενεργειακές κοινότητες περιφερειακών και δημοτικών υποδομών, υποδομών των ΤΟΕΒ και ευάλωτων νοικοκυριών, πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των αντιπεριφερειών Κλιματικής Κρίσης και Περιβάλλοντος.

  

Μιλώντας στη διάρκεια της συνάντηση ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας τόνισε ότι το σχέδιο Απόλλων που δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ενεργειακών κοινοτήτων στις Περιφέρειες, ξεκινάει από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η οποία έχει πληγεί από τις πλημμύρες του προηγούμενου Σεπτεμβρίου και αντιμετωπίζει ακόμα προβλήματα και στο επίπεδο του κόστους της ενέργειας και με τον τρόπο αυτό θα δοθεί σύντομα η δυνατότητα στις περιφέρειες, του δήμους, αλλά και τα ευάλωτα νοικοκυριά να μειώσουν το κόστος της ενέργειας έως και 50%.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφεριάρχης Κλιματικής Κρίσης Ν. Ράπτης εξήγησε ότι πρόκειται για ένα σχέδιο που έχει σαν στόχο να φθηνύνει η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τα κτίρια της Περιφέρειας, των Δήμων και των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ, αλλά και όσων είναι ενταγμένοι στα κοινωνικά τιμολόγια ρεύματος. Ο κ. Ράπτης αναφέρθηκε στην πολιτική βούληση τόσο του Υπουργείου, όσο και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες και να γίνει η Θεσσαλία η πρώτη περιφέρεια στην Ελλάδα που εντάσσεται στο πρόγραμμα.

Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Φ. Λαμπρινίδης τόνισε ότι ο νόμος για τις ενεργειακές κοινότητες πολιτών ψηφίστηκε πολύ πρόσφατα και μέσω του προγράμματος Απόλλων δίνεται η δυνατότητα στα ευάλωτα νοικοκυριά και τους οργανισμούς αυτοδιοίκησης να μειώσουν σημαντικά το κόστος της ενέργειας.