Από τις αρχές Απριλίου 2023, η Νάπολι βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Serie A με 71 βαθμούς, 16 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη θέση της Λάτσιο. Με μόλις έντεκα παιχνίδια να απομένουν, η κατάκτηση ενός τίτλου πρωταθλήματος φαίνεται δεδομένη, μόνο λίγοι βαθμοί της λείπουν ακόμα.

Αν και αυτό θα ήταν ένα τεράστιο επίτευγμα και ακόμη πιο εντυπωσιακό με βάση τις προοπτικές τους στην αρχή της σεζόν, είναι τοδυναμικό της Ευρωπαϊκής δόξας με την κατάκτηση του Champions League, που έχει σίγουρα εισχωρήσει στο μυαλό όχι μόνο των οπαδών της Νάπολι, αλλά σε όλους τους φιλάθλους, σε όλο τον κόσμο. Ήδη οι στοιχηματικες εταιριες, έχουν αποπληρώσει τα μακροχρόνια στοιχήματα για την κατάκτηση του τίτλου.

Είναι λοιπόν πραγματικά δυνατό; Προφανώς ναι, και γίνεται όλο και πιο πιθανό τώρα που έγινε η κλήρωση των προημιτελικών και των ημιτελικών του Uefa Champions League.

Ευγενική προσφορά της Uefa

Η κλήρωση είναι εξαιρετικά ευνοϊκή για τη Νάπολι, με τους παραδοσιακούς μεγάλους συλλόγους, όλους στη μία πλευρά, η ομάδα της Νάπολης έχει πολύ καλές πιθανότητες να φτάσει μέχρι τον τελικό. Μια αναμέτρηση κόντρα στην Μίλαν φαίνεται σαν μια πιθανή πρόκριση, καθώς οι Ναπολιτάνοι ήταν νικητές με 2–1 στο Σαν Σίρο τον Σεπτέμβριο. Επιπλέον η ήττα της Κυριακής με το εμφατικό 0–4 από τους Μιλανέζους, παρότι ήταν ισχυρό φαβορί στις στοιχηματικες εταιριες, θα χτυπήσει καμπανάκια για να είναι σοβαρή στις δύο αναμετρήσεις, των προημιτελικών.

Στην ημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα προκύψει από το ζευγάρι Ίντερ - Μπενφίκα. Αποφεύγοντας τα Ευρωπαϊκά μεγαθήρια, ο δρόμος για τον τελικό είναι ανοιχτός.

Επίσης, η φόρμα της Νάπολι ήταν εντελώς τρελή, με τα xGoals (αναμενόμενα γκολ) να είναι 13 και xGA (αναμενόμενα γκολ κατά) μόλις 2. Συνδυάστε το με μια πρόωρη αποχώρηση από το Coppa Italia και τώρα η Νάπολι μπορεί να τελειώσει φέτος με ότι καλύτερο στην ιστορία της.

Ο Βίκτορ Όσιμεν και ο Γεωργιανός ακραίος διεθνής Χβίτσα Κβαρατσχέλια, κάνουν εξαιρετική σεζόν και θα είναι κομβικοί παίκτες σε αυτή την πορεία, προς τον τελικό. Στατιστικά οι δύο επιθετικοί, έχουν συνολικά σε πρωτάθλημα και Chmapions League, 39 γκολ και 14 ασίστ.

Αν ο Βίκτορ Όσιμεν, καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του, θα είναι ισχυρό ατού.

Τώρα ή ποτέ?

Ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα τελειώσει αυτή η σεζόν, η Νάπολι πιθανότατα θα είναι πολύ διαφορετική την επόμενη σεζόν.

Πιο πρόσφατα, το 2018/19, με τον Άγιαξ να φτάνει στα ημιτελικά του Uefa Champions League, είδαμε τι συμβαίνει όταν το status quo της Ευρώπης διαταράσσεται: οι νέοι παίκτες αποτιμώνται ακριβότερα, στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και τραβούν τα βλέμματα άλλων Ευρωπαϊκών συλλόγων.

Οι Χβίτσα Κβαρατσχέλια, Μιν Τζάε Κιμ, Πιοτρ Ζιελίνσκι και Βίκτορ Όσιμεν είναι φαινομενικά οι πρώτοι που θα αναχωρήσουν από τη Νάπολη αυτό το καλοκαίρι. Πράγμα που σημαίνει ο Λουτσιάνο Σπαλέτι θα πρέπει να κεφαλαιοποιήσει τώρα την απόδοση της ομάδας του και να γράψει ιστορία αντί να βασιστεί στη μελλοντική επιτυχία με αυτόν τον πυρήνα παικτών.

Πιστεύω ότι η Νάπολι έχει τις δυνατότητες να εξασφαλίσει και μαθηματικά το τρόπαιο στην Ιταλία και στην συνέχεια να συγκεντρωθεί στο Champions League, όπου μπορεί να φτάσει μέχρι τον τελικό και εκεί ότι προκύψει, άλλωστε είναι 11 εναντίον 11 σε 90 ή 120 λεπτά αγώνα.