Διαθέσιμη για ανάληψη στους λογαριασμούς των αγροτών είναι η προκαταβολή των νιτρικών, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν σταδιακά οι πληρωμές με τα Βιολογικά.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στις 2 Δεκεμβρίου ξεκίνησε η διαδικασία πίστωσης της προκαταβολής των αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων 2022 στους λογαριασμούς των δικαιούχων, μετά την εκκαθάριση των φακέλων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Πρώτοι πιστώθηκαν οι λογαριασμοί των δικαιούχων Απονιτροποίησης της Θεσσαλίας και του Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας. Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου είχαν πιστωθεί 27 εκατ. ευρώ.

Η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις πρώτες μέρες αυτής της εβδομάδας, με τους δικαιούχους των Μέτρων 10 και 11 (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική κτηνοτροφία και Μελισσοκομία, Κομφούζιο, Αμπελώνας Θήρας, κλπ) να μπορούν να δουν το υπολογισμένο ποσό πληρωμής από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη πλατφόρμα του Gov.gr.

Σημειώνεται πως ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε η διαδικασία πληρωμής της προκαταβολής προγραμμάτων να γίνει όπως κάθε χρονιά στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η μεταρρύθμιση της μεταφοράς όλων των πληρωμών στο Gov.gr συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της εξόφλησης της Βασικής Ενίσχυσης, του Πρασινίσματος και της Εξισωτικής πριν τις γιορτές.

Με πληροφορίες από agronews.gr