Στα «μαλακά» έπεσε 65χρονος από τη Λάρισα, ο οποίος χθες βρέθηκε στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βόλου, κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και κατάχρηση σε ασέλγεια σε άτομο ανίκανο να αντιδράσει, κατηγορία για την οποία κρίθηκε ομόφωνα αθώος.

Τελικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών με αναστολή, ενώ μετά τη δίκη, ο άνδρας που άσκησε έφεση και η μηνύτρια, 52 χρονών, σύντροφός του έφυγαν μαζί από τα Δικαστήρια…

Ο άνδρας είναι χήρος και η γυναίκα διαζευγμένη, έχουν παιδιά από τους προηγούμενους γάμους τους και το 2015 έκαναν σχέση, παρά τα προβλήματα που φέρονται να αντιμετωπίζουν, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είναι εξαρτημένη από το αλκοόλ και ο άνδρας από τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στις 12 Μαΐου 2019, η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι ο σύντροφός της τής έσπασε τη μύτη με γροθιά και της προκάλεσε κακώσεις σε όλο το σώμα, κάτι που βεβαιώθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας και για τον λόγο αυτό του ασκήθηκε δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας.

Η γυναίκα είχε καταγγείλει, ότι με το που επέστρεψε από το νοσοκομείο στο σπίτι, τελούσε υπό την επίδραση φαρμάκων και ευρισκόμενη σε κατάσταση σοκ, ο κατηγορούμενος τής κατέβασε το παντελόνι και ικανοποιήθηκε σεξουαλικά πάνω της, χωρίς η ίδια να μπορεί να αντιδράσει.

Για τη δεύτερη πράξη τού είχε ασκηθεί δίωξη για κατάχρηση σε ασέλγεια ενηλίκου, κατηγορία για την οποία αθωώθηκε ομόφωνα από το ΜΟΔ Βόλου σύμφωνα και με την πρόταση της εισαγγελέα της έδρας.

Επίσης, το δικαστήριο μετά από αίτημα του Βολιώτη συνηγόρου υπεράσπισης Κωνσταντίνου Γούση, μετέτρεψε την κατηγορία από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, κατηγορία για την οποία κρίθηκε ομόφωνα ένοχος.

Από το ΜΟΔ έγινε αποδεκτό, κατά πλειοψηφία με τις ψήφους των ενόρκων (μειοψήφησαν οι δικαστές, ενώ και η εισαγγελέας διατύπωσε αρνητική εισήγηση) το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
Τελικά, ο 65χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο 65χρονος με την 52χρονη έφυγαν πιασμένοι χέρι – χέρι, για να επιστρέψουν στο σπίτι τους στη Λάρισα, καθώς είναι ακόμη ζευγάρι και μένουν μαζί, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η 52χρονη είχε αγωνία για το πώς θα επέστρεφε στη Λάρισα σε περίπτωση που καταδικαζόταν ο σύντροφός της…

e-thessalia.gr