Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Ελασσόνας, κ. Δημήτριος Δημουλάς και οι Εκπρόσωποι Τύπου του συμβουλίου κ.κ. Αθανάσιος Λιάνος και Μαρία Παπαευθυμίου, συμμετείχαν στη «2η Συνάντηση των Δημοτικών Συμβουλίων Νέων Ελλάδας», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 4-6 Οκτωβρίου 2024 στην Κομοτηνή.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Κομοτηνής και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Νέας Γενιάς, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού “Exagono”, καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, οι εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Ελασσόνας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σημαντική πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ των νέων και στην ανταλλαγή καλών πρακτικών. Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία αποτελεί μέρος των δράσεων της Κομοτηνής ως Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2024, προσφέρει στους νέους την ευκαιρία να δικτυωθούν, να ανταλλάξουν ιδέες και να θέσουν τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες, ενισχύοντας έτσι τη συμμετοχή τους στα κοινά

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου, η πρώτη συνάντηση ξεκίνησε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής, με την παρουσία της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφίας Ζαχαράκη, του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλου Τοψίδη του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Ιωάννη Γκαράνη, του Γενικού Γραμματέα Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Κωνσταντίνου Γλούμη-Ατσαλάκη, του Προέδρου Επιτροπής ΚΕΔΕ Πολιτισμού και Νεολαίας Δημάρχου Ωραιοκάστρου κ. Παντελή Τσακίρη, του Δημάρχου Νέστου κ. Σάββα Μιχαηλίδη και του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΕΤΑΑ κ. Αναστάσιο Μαυρίδη.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συζητήσεις και παρουσιάσεις που αφορούσαν την κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών μέσω της ενεργού συμμετοχής των νέων. Οι εκπρόσωποι τύπου του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Ελασσόνας, έθεσαν ερωτήματα στην υπουργό, με θεματικούς άξονες την αντιμετώπιση της αποκέντρωσης και της αστικοποίησης και της επαρκούς εκπροσώπησης των γυναικών στο πολιτικό γίγνεσθαι. Η μέρα έκλεισε με ψυχαγωγικό χαρακτήρα, παρακολουθώντας τη συναυλία του Πάνου Βλάχου, στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Την 2η μέρα του συνεδρίου, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, οι εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Ελασσόνας παραβρεθήκαν και συμμετείχαν στη δομημένη συζήτηση με άξονες τις προκλήσεις, τα προβλήματα, την δικτύωση και την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Ως συμπέρασμα της συζήτησης και συνολικότερα του διημέρου, ήταν η ανάγκη θεσμοθέτησης των Δημοτικών Συμβουλίων Νέων ανά τη χώρα, την ουσιαστική υποστήριξη από τις δημοτικές αρχές σε οικονομικό και διαδικαστικό επίπεδο και της διατήρησης της βιωσιμότητας και του ανθρώπινου δυναμικού των Συμβουλίων.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, τα μέλη των αντιπροσωπειών, συμμετείχαν σε ξενάγηση στη Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης Α.Ε. «ΒΕΡΓΙΝΑ», όπου ο Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας της εταιρείας κ. Νικόλαος Μπήλιος, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες στήριξης των νέων και τις ευκαιρίες που προσφέρει η εταιρική κοινωνική ευθύνη της εταιρείας, για την ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών.

Η συμμετοχή των εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Ελασσόνας στη Συνάντηση αυτή αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των νέων της Ελλάδας και την προώθηση καινοτόμων δράσεων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Ελασσόνας

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6982010945

Email: dimoulas.comm@gmail.com

Facebook: Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Ελασσόνας

Instagram: dsneonelassonas