Με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, ολοκληρώθηκε το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων στην Λάρισα ενάντια στην ακρίβεια.

Βασικό αίτημα των διαμαρτυρόμενων συνταξιούχων από τα τέσσερα θεσσαλικά διαμερίσματα η παροχή αυξήσεων που θα ανταποκρίνεται στις καθημερινές ανάγκες και θα επιτρέπουν στους συνταξιούχους να ζουν με αξιοπρέπεια.

Όπως ανέφεραν στο πλαίσιο της πανθεσσαλικής συγκέντρωσης οι ομιλητές “δεν είναι αύξηση αλλά μείωση του συνταξιουχικού εισοδήματος: Όταν ο πληθωρισμός τρέχει με ρυθμούς 12 και 13% και το ποσοστό που θα δοθεί θα είναι της τάξης του 7,5%. Όταν αυτό το ποσοστό δεν θα δοθεί στις επικουρικές συντάξεις.

Όταν ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα δουν καμία διαφορά στη σύνταξή τους γιατί με τον νόμο 4387/16 του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρούγκαλου), φορτώθηκαν την λεγόμενη «προσωπική διαφορά», νόμο που θα καταργούσε η Ν.Δ αλλά τον διατηρεί και τον εφαρμόζει.

Όταν όλοι οι συνταξιούχοι αντί να πάρουν την πληρωμένη 13η σύνταξή τους θα λάβουν 250 ευρώ, μόνο αυτοί που έχουν φορολογικό ετήσιο εισόδημα 9.600 ευρώ δηλαδή κάτω από 800 ευρώ στο σύνολο κύριας και επικουρικής και αυτό το πενιχρό επίδομα έχουν το θράσος να το ονομάζουν «δώρο».

Στα αιτήματα της πανθεσσαλικής κινητοποίησης περιλαμβάνονταν τα εξής:

· Την άμεση καταβολή των πληρωμένων δώρων μας.

· Την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξιμες αποδοχές μας. Να δοθεί αύξηση μετά από 13 χρόνια σε όλες τις συντάξεις κύριες και επικουρικές.

· Αύξηση της εθνικής σύνταξης στα 650 ευρώ, από τα 360 και 384 ευρώ, που είναι σήμερα.

· Άμεση καταβολή σε όλους τους συνταξιούχους των αναδρομικών, Επικουρικών και Δώρων του 11μηνου για το 2015.

· Να σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση στο δημόσιο σύστημα υγείας με άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

· Να προσληφθεί προσωπικό στον ΕΦΚΑ, να εκκαθαριστούν και να αποδοθούν στους δικαιούχους το συνολικό ποσό των συντάξεων τους, κύριας, παράλληλης, διαδοχικής, εφάπαξ, επικουρικής.

ertnews.gr