Σήμερα νωρίς το πρωί πραγματοποιείται Πανσέληνος στον άξονα Διδύμων/Τοξότη με την ενεργή παρουσία του Άρη ανάδρομου, του Κρόνου και του Ποσειδώνα. Η Πανσέληνος δημιουργείται με τη Σελήνη στην 16η μοίρα των Διδύμων, απέναντι από τον Ήλιο στην ίδια μοίρα στον Τοξότη, επηρεάζοντας κυρίως όσοι είναι γεννημένοι το 2ο δεκαήμερο των Διδύμων, του Τοξότη, της Παρθένου και των Ιχθύων, ωστόσο επειδή όλοι έχουμε όλους τους άξονες των ζωδίων στο ωροσκόπιο μας, ανεξάρτητα αν υπάρχουν ή όχι πλανήτες στα συγκεκριμένα ζώδια, η παρούσα φάση του Σεληνιακού μήνα (φάση Πανσελήνου), μας επηρεάζει όλους, περισσότερο ή λιγότερο.
Ο σκοπός της Πανσελήνου στον άξονα Διδύμων/Τοξότη είναι να μας φέρει σε επαφή με ότι μπορεί να αναπτυχθεί. Αυτό θα γίνει μέσω του Ήλιου στον Τοξότη που ρίχνει φως σε οτιδήποτε είναι αληθινό με προοπτική εξέλιξης και της Σελήνης στους Διδύμους μέσω της επικοινωνίας, τις δημόσιες σχέσεις, την κοινωνικοποίηση, τη προθυμία, την γενναιοδωρία, τη συμμετοχή σε ομάδες.
Η ενεργή συμμετοχή του Άρη ανάδρομου δηλώνει πως ακόμη και αν ακούγεται εύκολο ή βατό θα χρειαστεί πολλή δουλειά και προσεκτικές κινήσεις. Η συμμετοχή του Κρόνου διευκολύνει τη ροή ειδικά τη στιγμή που μπορεί να βρεθείτε μπροστά σε ένα δίλλημα ή ένα εμπόδιο (παρουσία του Ποσειδώνα). Αναλυτικά τα ζώδια και οι Ωροσκόποι. . .


Για τους Κριούς, η συγκεκριμένη Πανσέληνος σας βοηθά σε επικοινωνιακά ζητήματα φέρνοντας νέα δεδομένα και πληροφορίες στην επιφάνεια. Αν αισθανθείτε κάποιου είδους σύγχυση ή νιώσετε κάπου ανεπαρκής μην πτοηθείτε. Η διαίσθησή σας και οι άνθρωποι που είναι κοντά σας θα λειτουργήσουν ιδιαίτερα προστατευτικά.

Για τους Ταύρους, η σημερινή Πανσέληνος σας ωθεί να δώσετε σημασία σε πράγματα και καταστάσεις οι οποίες σας κάνουν να νιώθετε μεγαλύτερη ασφάλεια. Εκ φύσεως είστε προσανατολισμένη/ος προς αυτή τη κατεύθυνση ωστόσο η δυναμική της Πανσελήνου θα είναι βοηθητική αν μείνετε σταθερά σε μια ενήλικη διαδρομή χρησιμοποιώντας το διπλωματικό σας ταλέντο. Οικονομικά ζητήματα και το κομμάτι σας «αυτό-βελτίωσης» είναι ιδιαίτερα κινητοποιημένο.

Για τους Διδύμους, η Πανσέληνος σας επηρεάζει άμεσα παροτρύνοντάς σας να εκφραστείτε δημιουργικά και να εξωτερικεύσετε τις ιδέες σας. Προσπαθήστε να είστε συντονισμένη/ος με ότι δημιουργικό έχει περιθώριο επέκτασης χωρίς να χαθείτε στην πολυπλοκότητα αυτής της περιόδου. Φτιάξτε ένα πρόγραμμα τέτοιο ώστε να μην ξεφεύγετε από τους στόχους σας.

Για τους Καρκίνους, το μόνο που μπορεί να σας σταματήσει αυτές τις ημέρες είναι οι δικοί σας φόβοι και ανασφάλειες σχετικά με τις ικανότητες και την αποτελεσματικότητά σας. Εστιάστε σε ότι σας προσφέρει ασφάλεια και δεν χρειάζεται να πάρετε κάποιο ρίσκο και προχωρήστε μπροστά. Κάτι που δεν έχει λειτουργήσει αποτελεσματικά στο παρελθόν σας έχει δώσει τη γνώση να καταλάβετε στο σήμερα τί πρέπει να κάνετε και όχι να λειτουργήσει ως τροχοπέδη για το μέλλον σας.

Για τους Λέοντες, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει χρόνος για να χαλαρώσετε αλλά θα πρέπει να ασχοληθείτε ενεργά με αυτό που επιθυμείτε και οραματίζεστε. Οι μεσοβέζικες λύσεις δεν είναι του παρόντος και χρειάζεστε οπωσδήποτε ως στόχο την ολοκλήρωση σε ότι κάνετε με σθένος και αφοσίωση. Η Πανσέληνος σας φέρνει κοντά με ανθρώπους και ομάδες ατόμων που μπορούν να σας στηρίξουν.

Για τους Παρθένους, δείξτε τη γενναιοδωρία σας και το σθένος σας σε αυτό που ασχολείστε και είναι σίγουρο πως μέσα από ομάδες ανθρώπους και επαφές με άτομα στο εργασιακό σας περιβάλλον θα πάρετε στήριξη. Προσέξτε να μην σπαταλάτε το χρόνο σας άσκοπα και δώστε την ενέργειά σας σε αυτό που σας ενδιαφέρει ανεξάρτητα τις παρούσες συνθήκες και περιστάσεις. Μην χάνετε ευκαιρίες. Ευκαιρίες θα υπάρξουν ακόμη και αν δεν είναι ακριβώς αυτές που θα θέλατε.

Για τους Ζυγούς, μία αυθόρμητη διάθεση φέρνει η συγκεκριμένη Πανσέληνος αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί θα πρέπει να είστε προετοιμασμένη/ος για κάθε ενδεχόμενο και οποιαδήποτε περίσταση. Μια σχετική ανησυχία μπορεί να προκύψει σχετικά με το πώς θα εκλάβει το περιβάλλον που βρίσκεστε τις ιδέες ή τα μηνύματά σας αλλά δεν θα πρέπει αυτό να σας πτοεί. Κυνηγήστε αυτό που επιθυμείτε.

Για τους Σκορπιούς, η σημερινή Πανσέληνος σας υπενθυμίζει πως για να προχωρήσετε σε ένα περισσότερο αρμονικό περιβάλλον θα πρέπει να κάνετε ειρήνη τόσο με τους άλλους όσο και με τον εαυτό σας. Κάποια πράγματα για να προχωρήσουν χρειάζονται ιδιαίτερο χειρισμό και εκτός της διπλωματικής στάσης υπάρχει και η «αποδοχή η οποία θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την εξέλιξή των σχεδίων σας.

Για τους Τοξότες, σας επηρεάζει άμεσα η σημερινή Πανσέληνος ωθώντας σας προς δημιουργικές κατευθύνσεις αν μπορέσετε να κατανοήσετε σε βάθος ότι η «αλλαγή» είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάποιες φορές για να προχωρήσετε ένα επόμενο παραγωγικό βήμα. Δώστε χώρο σε ότι είναι κινητοποιημένο αυτή τη στιγμή και μετρήστε τα πάντα κάτω από ένα απόλυτα αντικειμενικό πρίσμα.

Για τους Αιγόκερους, η σημερινή Πανσέληνος σας τροφοδοτεί με αρκετή ενέργεια ώστε να μπορέσετε να εμπνευστείτε ιδέες οι οποίες θα καλυτερεύσουν την καθημερινότητά σας και τις δραστηριότητες που είναι ενεργές μέσα σε αυτήν. Η ευελιξία σε συνδυασμό με μια καλή στρατηγική (το στοιχείο σας) μπορούν να σας απογειώσουν. Μην απογοητεύεστε και προχωρήστε με θετική σκέψη.

Για τους Υδροχόους, ιδιαίτερα ευνοική η σημερινή Πανσέληνος μιας και ξυπνά την επιθυμία σας να μπείτε ξανά στο παιχνίδι ή με νέους ευέλικτους τρόπους να συνεχίσετε να είστε μέρος του. Η έξαψη της στιγμής μπορεί να είναι σημαντική για εσάς αλλά για να νιώσετε πραγματικά χαρά θα πρέπει να έχετε τα κατάλληλα εργαλεία. Αυτό είναι κάτι που το σας το δίνει η Πανσέληνος βοηθώντας σας να κρατήσετε τον ενθουσιασμό σας ενεργό.

Για τους Ιχθύες, διάφορα πράγματα μπορεί να σας μπερδεύουν αυτή τη στιγμή και ίσως αντικειμενικά δεν έχετε την πλήρη εικόνα ώστε να δείτε πιο ξεκάθαρα. Θέματα που σχετίζονται με το σπίτι, την προσωπική σας ζωή και την εργασία σας μπορεί να σας βάζουν σε διλλήματα λόγω της Πανσελήνου ωστόσο θα πρέπει να εξετάσετε τα δεδομένα από την αντικειμενική τους πλευρά ώστε να βρείτε την άκρη του νήματος. Επίσης, καλό θα είναι να μην βιαστείτε να προβείτε σε συμπεράσματα σήμερα και αύριο. Πάρτε τα χρόνο σας γιατί η Πανσέληνος διογκώνει τα συναισθήματα που νιώθουμε.  

astroguide.gr