Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ, την Παρασκευή 11 Δεκέμβρη, Δημοτικό Θέατρο του Ουήλ για την παρουσίαση της έκδοσης του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, για τη Φυσική Αγωγή στην Εκπαίδευση και τις θέσεις του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση την παρουσίαση της έκδοσης έκανε ο Υπεύθυνος του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του Κόμματος, Θοδωρής Λιάππης, ενώ ακολούθησε διάλεξη για την διατροφή από τον κοσμήτορα της ΣΕΦΦΑ Αθηνών Νίκο Γελαδά.
Στην ομιλία του ο Θ. Λιάππης μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Φυσική Αγωγή (Φ.Α.) αντιμετωπίζεται στο σχολικό πρόγραμμα ως ένα ακόμα μάθημα, ενώ δεν είναι μόνο αυτό. Είναι μια πολύ σύνθετη και σημαντική δραστηριότητα, που με τις κατάλληλες συνθήκες μπορεί ν' αναπτυχθεί και να λειτουργήσει δημιουργικά στο χώρο του σχολείου. Δεν καλλιεργεί απλά κάποιες σωματικές ικανότητες, αλλά συμβάλλει, όταν εφαρμόζεται σωστά, στην εξασφάλιση της υγείας, στη βελτίωση της βιολογικής υποδομής του ανθρώπου. Αντισταθμίζει με σύγχρονα μέσα και μεθόδους το τεράστιο "κινητικό έλλειμμα" που συσσωρεύετε στα παιδιά στις μέρες μας, από την παρατεταμένη καθήλωσή τους στα θρανία, μπροστά στον υπολογιστή ή στην τηλεόραση. Και όταν λέμε κατάλληλες συνθήκες δεν εννοούμε αυτό που γίνεται για παράδειγμα σήμερα, ο δάσκαλος να έχει αντικαταστήσει τον γυμναστή σε πολλά σχολεία, οι υποδομές να μην συντηρούνται στοιχειωδώς, ο εξοπλισμός να είναι παμπάλαιος ή ανύπαρκτος.
Και φυσικά δεν εννοούμε αυτό το αίσχος που η συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών πληρώνει αδρά τον προαθλητικό έλεγχο, για το παιδί που θα πάει στην Α' Δημοτικού... 50 ευρώ στον καρδιολόγο και 30 ευρώ για τον οφθαλμίατρο. Ενα μέρος των μαθητών να "βολεύεται" με εθελοντικές προσφορές γιατρών και ένα, όχι ευκαταφρόνητο, ποσοστό να μην κάνει καθόλου εξετάσεις. Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος για τα τραγικά συμβάντα στους αθλητικούς χώρους. Οι εκάστοτε ηγεσίες τόσο του υπουργείου παιδείας όσο και της ΓΓΑ δίνουν αφειδώς οδηγίες, μα ποτέ δεν εγκρίνουν κονδύλια για τον προαθλητικό έλεγχο και στέλνουν τους γονείς να βάλουν βαθειά το χέρι στη τσέπη. Γιατί δηλαδή δεν μπορεί να υπάρχει η καθιέρωση ανά τρίμηνο δωρεάν προληπτικών και εξειδικευμένων εξετάσεων για όλους τους μαθητές με ευθύνη του κράτους και με την εξασφάλιση της παρουσίας αθλητιάτρου σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες και τους αγώνες; Βλέπεται και εδώ πώς μπαίνει εμπόδιο η μετατροπή της υγείας, της πρόληψης σε εμπόρευμα ως τομέας κερδοφόρος της οικονομίας της αγοράς.
Δεν μπορεί επομένως μέσα σ' αυτά τα ασφυκτικά πλαίσια το ΑΓΑΘΟ της Φυσικής Αγωγής να το χαίρεται πραγματικά ο λαός μας και ειδικά η νεολαία. Θα υποβαθμίζεται συνεχώς στο αναλυτικό πρόγραμμα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Θα συνεχίζονται να δίνονται ελάχιστες ώρες στο σχολικό πρόγραμμα, και θα παραμένουν οι ελλείψεις καθηγητών αντίστοιχης ειδικότητας, ο ανύπαρκτος εξοπλισμός και προαθλητικός έλεγχος στα σχολεία.
Αξιοποιώντας αν θέλετε και την πείρα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης καταλήγουμε στην πρόταση ότι είναι ανάγκη η Φ.Α. και ο αθλητισμός να αναδειχθούν ως καθολικό κοινωνικό δικαίωμα, όχι μόνο των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, των νέων, αλλά όλων των ηλικιακών ομάδων. Υπάρχει ιστορικό προηγούμενο που παρ' όλα τα λάθη που έγιναν, τις αδυναμίες, οι λαοί των χωρών που γνώρισαν τον σοσιαλισμό βίωσαν τη Φ.Α. και τον αθλητισμό ως μέρος της κουλτούρας τους, της καθημερινότητάς τους, ως οργανωμένη παροχή για όλους. Η ικανοποίηση αυτής της ανάγκης δεν είναι ατομική υπόθεση. Η πρόσβαση στην άθληση των νέων είναι θέμα όχι τόσο ατομικών "ευκαιριών", αλλά κυρίως κοινωνικών προϋποθέσεων.Η σημερινή χρήση των σύγχρονων μέσων, η τεχνολογική ανάπτυξη και ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι δίνουν τη δυνατότητα να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος (μη εργάσιμος) και να ικανοποιηθεί αυτή η ανάγκη, με χρηματοδότηση υποδομές, εργατικό και επιστημονικό δυναμικό ξεκινώντας από την εκπαίδευση πάνω απ' όλα».