«Πλέγμα» δράσεων στήριξης, καθώς και υπηρεσιών υγείας-ευεξίας προς τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας δημιουργεί ο Δήμος Λαρισαίων, μέσω της υπηρεσίας Κοινωνικής Πρόνοιας.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης για θέματα ψυχικής υγείας, που πραγματοποιούνται από το Κέντρο Κοινότητας, καθώς και για δωρεάν συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη στα εγγεγραμμένα μέλη των ΚΑΠΗ.

«Δίνουμε προτεραιότητα στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, με περισσότερες υπηρεσίες υγείας, άθλησης και ευεξίας, που υλοποιούμε βήμα-βήμα», τονίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή τις νέες υπηρεσίες, αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα για την τρίτη ηλικία (1η Οκτωβρίου).

Στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης και ενημέρωσης για θέματα ψυχικής υγείας, που εγκαινιάζονται από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, θα συγκροτηθούν ομάδες συζήτησης, στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου (Κ.Α.Π.Η.), με συντονισμό και υπό την επίβλεψη του ψυχολόγου του Κέντρου Κοινότητας, κ.Ιωάννη Σέλλα.

Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των συμμετεχόντων για ζητήματα ψυχικής υγείας που αφορούν την τρίτη ηλικία, όπως η μοναξιά, η διαχείριση των συναισθημάτων, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η διαχείριση του πένθους κ.α. Ωφελούμενοι θα είναι πολίτες, εγγεγραμμένα μέλη στα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Λαρισαίων.

Ο νέος κύκλος συναντήσεων αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Οκτωβρίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στους υπεύθυνους των Κ.Α.Π.Η. Παράλληλα, ανακοινώνεται ότι στους εγγεγραμμένους των ΚΑΠΗ παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης, στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας στήριξης ατόμων Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Λαρισαίων.

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ενώ για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν: τηλ. 2414400725 email: kkoinotitas@larissa.gov.gr 

«Πλέγμα» υπηρεσιών

Υπενθυμίζεται ότι στους εγγεγραμμένους των ΚΑΠΗ παρέχονται υπηρεσίες παθολόγου, φυσικοθεραπευτή, ενώ ειδικά για το ζήτημα της ευεξίας ήδη παρέχονται υπηρεσίες γυμναστικής και μαθημάτων χορού, ήδη σε ορισμένα από τα ΚΑΠΗ, ενώ σύντομα τα προγράμματα θα επεκταθούν στο σύνολο των ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων. Τέλος, το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκκινήσει και η συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας Άνοιας, καθώς και για τη νόσο Alzheimer.

Εκδηλώσεις

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την τρίτη ηλικία, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν για αύριο, Τρίτη, 1η Οκτωβρίου, επίσκεψη μαθητών Δημοτικού Σχολείου στο Β’ ΚΑΠΗ (Λαγού & Κραννώνος), την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική εκδήλωση, στο Γ’ ΚΑΠΗ (Αγίου Κωνσταντίνου).