Συχνά οι καταναλωτές γίνονται δέκτες συγκρουόμενων πληροφοριών για τη σημασία του αλατιού στη διατροφή τους. Πότε ένα τρόφιμο έχει πολύ αλάτι και γιατί το αλάτι κάνει κακό στην υγεία.
Η διεπιστημονική ομάδα των ΤΟΜΥ Φιλιππούπολης και Γιάννουλης Λάρισας την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου θα παρευρίσκεται στην Πλατεία Νεάπολης προσφέροντας ενημέρωση για τις βλαβερές επιπτώσεις από την υψηλή πρόσληψη του αλατιού, για το πώς μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει εάν ένα τρόφιμο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι καθώς και θα δοθούν πρακτικές συμβουλές για την μείωση πρόσληψης αλατιού.
* Η δράση πραγματοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2021-2027 του Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας.