Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και τo Πάρκο Καινοτομίας JOIST συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Σχολικό bullying: O ρόλος της τεχνολογίας στην κατανόηση, εντοπισμό και αντιμετώπιση του προβλήματος”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Oκτωβρίου 2024, και ώρα 10.30πμ - 12.15μμ, στο JOIST.  Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, είτε πραγματοποιείται διαδικτυακά είτε στον φυσικό χώρο των σχολείων, είναι μια από τις πιο ισχυρές παθογένειες που εντοπίζονται στα σχολεία παγκοσμίως, με ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για την ψυχική και σωματική ασφάλεια των μαθητών.

Ποιες είναι οι διαστάσεις και οι μορφές του σχολικού εκφοβισμού;

Πόσα πολλά γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς σε σχέση με το φαινόμενο;

Υπάρχει συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση του φαινομένου;

Υπάρχει εντός αυτού του πλαισίου περιθώριο πρόληψης, δράσης και αντίδρασης σε φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού;

Ποιος είναι ρόλος της τεχνολογίας στην εξέλιξη ου φαινομένου;

Πόσο ενημερωμένοι είναι οι εμπλεκόμενοι φορείς της εκπαίδευσης ώστε να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν φαινόμενα εκφοβισμού και βίας;

Τα παραπάνω ερωτήματα είναι μερικά μόνο από αυτά που θα αναζητήσουν απαντήσεις, προτάσεις, λύσεις και διεξόδους σε ένα θέμα το οποίο χρήζει ιδιαίτερης προσοχής για την υγεία και ασφάλεια των μαθητών.

Οι νέες τεχνολογίες και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του εκπαιδευτικού τομέα, δημιουργούν νέες συνθήκες και νέα δεδομένα στην εκπαίδευση, γεγονός που επηρεάζει σημαντικά και την εξέλιξη του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας στη φυσική αλλά και στην ψηφιακή της μορφή.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε:

 Ομάδες δράσης Ενδοσχολικού Εκφοβισμού των Σχολικών Μονάδων

 Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 Προσωπικό Σχολικών Μονάδων

 Σχολικούς Συμβούλους

 Γονείς

 Μαθητές 12- 18 ετών

Δηλώστε συμμετοχή για να συμμετέχετε δια ζώσης και να συμβάλλετε στην ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων: Σχολικό bullying: O ρόλος της τεχνολογίας στην κατανόηση, εντοπισμό και αντιμετώπιση του προβλήματος 

Valtetsiou & Tripoleos Str., 41336, Larissa, Greece, +30 2410 234422| info@joistpark.eu