Μετά τη διακοπή λόγω της πανδημίας, η ερευνητική δραστηριότητα στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής των Φαρσάλων επανήλθε με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και του Δήμου Φαρσάλων, με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.
Στη Σκοτούσσα η Ελληνο-Ιταλική αρχαιολογική έρευνα (Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας - Πανεπιστήμιο της Messina) συνέχισε την αποκάλυψη του μεγάλου δημοσίου κτηρίου με λατρευτικό χαρακτήρα των ελληνιστικών χρόνων, στο πλάτωμα πλησίον της κύριας ανατολικής πύλης του τείχους της αρχαίας πόλης. Ήλθαν στο φως πολλά μαρμάρινα βάθρα αναθημάτων και τμήματα μαρμάρινων γλυπτών που θα εμπλουτίσουν τη συλλογή εκθεμάτων της αφιερωμένης στη Σκοτούσσα αίθουσα της Νέας Αρχαιολογικής Συλλογής Φαρσάλων. Προγραμματίζεται επίσης η έκδοση του Αρχαιολογικού Οδηγού της Σκοτούσσας και η απαλλοτρίωση του αγροτεμαχίου στο οποίο αποκαλύφθηκαν οι αρχαιότητες, με στόχο τη δημιουργία επισκέψιμου αρχαιολογικού πάρκου.
Στην Καλλιθέα, η Ελληνο-Καναδική αποστολή (Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας - Πανεπιστήμιο της Alberta) προχώρησε στην επιφανειακή έρευνα της περιοχής που περιβάλλει το Κάστρο Καλλιθέας. Εντοπίστηκαν πολλές νέες θέσεις που υποδηλώνουν την πυκνή κατοίκηση της περιοχής από τη Νεολιθική έως την Μεταβυζαντινή περίοδο.
Τα αποτελέσματα και των δύο ερευνητικών προγραμμάτων παρουσιάστηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φαρσάλων.
Στην Ερέτρια ο Δήμος συνέβαλλε στις εργασίες αποψίλωσης από τη βλάστηση και καθαρισμού των αρχιτεκτονικών λειψάνων του ιερού των ελληνιστικών χρόνων, το οποίο μελετάται από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και του Πανεπιστημίου της Messina.
Αποκαλύφθηκαν ο ναός στο άνδηρο και το βοηθητικό κτήριο στα βόρειά του και πολλά γλυπτά αναθήματα, λαξευμένα στο φυσικό βράχο του υπαίθριου χώρου λατρείας.
Οι αρχαιολόγοι είχαν επίσης τη χαρά να ξεναγήσουν τους μικρούς μαθητές του τοπικού δημοτικού σχολείου στον αρχαιολογικό χώρο, για να γνωρίσουν από κοντά την πολιτιστική τους κληρονομιά.