Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 (09:00) θα διεξαχθεί στα Φάρσαλα ο 10ος Αχίλλειος Αθλος, με ημιμαραθώνιο, 5,2 χλμ. και 1 χλμ. Για τους σκοπούς της επικοινωνίας του ημιμαραθωνίου, οι διοργανωτές παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι της Πέμπτης συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το “παρών” έδωσαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, ο Δήμαρχος Φαρσάλων, Μάκης Εσκίογλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων, Αποστόλης Γούλας και η ασημένια παραολυμπιονίκης, Λήδα Μανθοπούλου, η οποία έχει ανακηρυχθεί σε πρέσβειρα των αγώνων.

Ο αγώνας διεξάγεται από τον Δήμο Φαρσάλων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας και το Running Team Farsala.

Η διαδρομή έχει ως εξής: ΕΚΚΙΝΗΣΗ Φάρσαλα Πήγες Απιδανού- Οδός Θέτιδος προς Λαμίας- Οδός Λαμίας- 1o km Αρχαϊκός θολωτός τάφος- συνέχεια οδός Λαμίας- δεξιά νέος περιφερειακός Ε65 – 4ο km αριστερά οδός Βόλου προς Βόλο – 9o km αριστερά για Ρευματιά – 12o km αριστερά από Ρευματιά για Βαμβακού πλατεία – έξοδος από Βαμβακού προς διασταύρωση για Λαρίσης -16okm αριστερά οδός Λαρίσης προς Βασιλί – 17,5 km αριστερά για Σιδηροδρομικό Σταθμό – 18o km δεξιά Σταθμός–oδός Λαρίσης – Πλατεία Δημαρχείου (Άγαλμα Αχιλλέα) – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα διοργανώνονται:
A) Ο «9ος Παιδικός – Εφηβικός ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ» για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8 έως 17 ετών, μήκους 1.000 μέτρων με ώρα εκκίνησης τις 09:20 το πρωί.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι γονείς να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

– εγγράφως στο τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φαρσάλων. (Δημαρχείο – 2ος όροφος – τηλ. 2491350141-2
– αποστολή με e-mail στις διευθύνσεις: opakpadf@dimosfarsalon.gr & mayor@dimosfarsalon.gr

Η εκκίνηση θα γίνει από τον Απιδανό ποταμό και ο τερματισμός στην Πλατεία Δημαρχείου. Ο αγώνας δρόμου δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά καθαρά συμμετοχικό.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν μετάλλια και αναμνηστικά συμμετοχής.

Β) O 7ος αγώνας «5,2 χιλιομέτρων». Ο συγκεκριμένος αγώνας διοργανώνεται για να δώσει την ευκαιρία σε όλους όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στη διοργάνωση του Αχίλλειου Άθλου, αλλά δεν είναι προετοιμασμένοι για τον Ημιμαραθώνιο.

Θα ξεκινήσει στις 09:10 το πρωί της Κυριακής. Η εκκίνηση θα γίνει από τον Απιδανό ποταμό και ο τερματισμός στην Πλατεία Δημαρχείου.

Κόστος εγγραφής δωρεάν.

Πληροφορίες
Στα τηλέφωνα: 2491350141-2 και 2491350116 και στο farsala.gr