Η ΑΕΛ κέρδισε τον Μακεδονικό με 2-0, επέστρεψε στις νίκες και αύξησε την διαφορά από τους διώκτες της, με τον Γιάννη Πασά να συνεχίζει να «ματώνει» τα δίχτυα, όντας πρώτος σκόρερ της κατηγορίας.
Στο «AEL FC ARENA», έπεσε η αυλαία της 6ης αγωνιστικής της Super League 2, με το ντέρμπι πρωτοπόρων του Βορείου Ομίλου. Η ΑΕΛ ήταν το φαβορί, ήθελε να επιστρέψει στις νίκες μετά την γκέλα στον Βόλο απέναντι στην Νίκη, με τον Μακεδονικό να θέλει να της χαλάσει το «πάρτι» και να πατήσει αυτός κορυφή. Οι Βυσσινί με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και τον Πασά να σκοράρει για ένα ακόμα ματς κέρδισαν 2-0 τους πράσινους πηγαίνοντας στο +5 από την δεύτερη θέση, στην οποία ανέβηκε ο ΠΑΟΚ Β.

Μεγάλο βυσσινί προβάδισμα

Σε ένα πρώτο ημίχρονο με αρκετή ένταση, σκληρά μαρκαρίσματα και αποβολή στον πάγκο του Μακεδονικού, χρειάστηκε να περάσουν 22 λεπτά για να δούμε μία σημαντική ευκαιρία στον αγώνα. Οι Βυσσινί συνεργάστηκαν άψογα έξω από την περιοχή των πρασίνων, με τον Πασά να είναι ο τελικός αποδέκτης και με όμορφο πλασέ να βάζει μπροστά στο σκορ τους Θεσσαλούς.

Ένα ακόμα γκολ για τον Έλληνα φορ, με το οποίο έφτασε στα 7, όντας ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας. Η ΑΕΛ δεν πτοήθηκε όμως, κυνήγησε και δεύτερο γκολ και το πέτυχε με πανέμορφο τρόπο. Ο Στίνα στο 32ο λεπτό αφού συνεργάστηκε από την δεξιά πλευρά με τον Θανάση Παπαγεωργίου, πέρασε τον Τσουκάνη, μπήκε στην περιοχή και με τρομερό αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ταλιχμανίδη.

Ο Στέλιος Μαλεζάς ήταν φανερά εκνευρισμένος με την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του από την αριστερή πλευρά, έχοντας πολλά παράπονα από τον Μιγκέλ Ταβάρες, που δεν βοηθούσε καθόλου τον μπακ Τσουκάνη. Γι΄αυτό τον λόγο, πέρασε τον Πορτογάλο εξτρέμ σε θέση φορ και στο επόμενο λεπτό, ο Ταβάρες εκμεταλλεύτηκε το λάθος των αμυντικών της ΑΕΛ, μπήκε στην περιοχή, αλλά από δύσκολη γωνία πλάσαρε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Περντρέου.

Χαμένες ευκαιρίες και στις δύο εστίες

Στην επανάληψη η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν διατιθεμένη να τα παίξει όλα για όλα και να κυνηγήσει την μεγάλη ανατροπή. Από κόρνερ του Μακεδονικού στο 51ο λεπτό, η ΑΕΛ βγήκε στην κόντρα με τον Μούργο να κάνει σπριντ αρκετών μέτρων, μπήκε στην περιοχή και σούταρε, αλλά το οριζόντιο δοκάρι του Ταλιχμανίδη του στέρησε το γκολ.

Οι πράσινοι απάντησαν στις μεγάλες ευκαιρίες στο επόμενο μόλις λεπτό, όταν ο Ταβάρες ελίχθηκε από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έδωσε πάρε-βάλε πάσα στον Γιακουμάκη, αυτός όμως πλάσαρε πάνω στα σώματα των παικτών της ΑΕΛ. Ο Ζαφειράκης στο 63΄ δοκίμασε τα πόδια του από πολύ μακριά, με τον Περντρέου να του λέει όχι, μπλοκάροντας την μπάλα.

Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού κυριάρχησε ένα «άναρχο» ποδόσφαιρο, με τις δύο ομάδες να χάνουν από μία ανεπανάληπτη ευκαιρία. Ο Ακόστα για τους Βυσσινί πάσαρε στο 79ο λεπτό στον Πασά, αλλά αυτός σε τετ α τετ νικήθηκε από τον τερματοφύλακα Ταλιχμανίδη.

Ελάχιστα λεπτά μετά, ο Μακεδονικός έχασε μία ακόμα ευκαιρία. Ο Καρτάλης έκανε την κάθετη στον Ταβάρες, ο Πορτογάλος σέντραρε, αλλά ο Ραμίρεζ από την μικρή περιοχή «σημάδεψε» τον Περντρέου μην μπορώντας να σκοράρει. Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με τους παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη να αυξάνουν την διαφορά από τον σημερινό τους αντίπαλο στους 6 βαθμούς.

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ (Βοσνιάδης): Περντρέου, Θ. Παπαγεωργίου, Στάμου(60΄Μπαριέντος), Ηλιάδης, Κοσσονού, Βαφέας, Οικονόμου(78΄Γιαξής), Στίνα(71΄Κ.Παπαγεωργίου), Πασάς, Μούργος(78΄Τριμμάτης), Μωραΐτης(71΄Ακόστα).

Μακεδονικός (Μαλεζάς): Ταλιχμανίδης, Παντεκίδης, Πέδρο Λούκας, Τσουκάνης, Χασάνογλου, Παναγιωτούδης, Χάσεκ(72΄Λεωνιδόπουλος), Ραμίρεζ, Γιακουμάκης(72΄Καρτάλης), Ζαφειράκης(84΄Χερίδης), Ταβάρες.

Νίκος Φρονιμόπουλος, SDNA