Στην κατεδάφιση του παλιού ξενοδοχείου Μακεδονία, στην οδό Πολυκάρπου, και στην πιθανότητα να βρέθηκαν αρχαιότητες αναφερθήκαμε εκτενώς, φιλοξενώντας και την άποψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας η οποία απάντησε ότι ήταν εκεί και δεν είδε κάτι.

Όμως υπάρχει εξέλιξη και μάλιστα με φωτογραφικά ντοκουμέντα. Ο πρώην πρόεδρος του Αρχιτεκτονικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου έκανε την παρακάτω ανάρτηση: «Η κατεδάφιση ενός κτιρίου που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης της Λάρισας (φρούριο) θα πρέπει να καθιστά τα στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού σε πλήρη εγρήγορση καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κατά τις εργασίες θεμελίωσης του νέου κτιρίου να αποκαλυφθούν σημαντικότατα ευρήματα. Ελπίζω ως εκ τούτου να καταγραφεί, να αξιολογηθεί και να διασωθεί το μεγάλο μαρμάρινο δομικό στοιχείο που αποκαλύφθηκε και να το δούμε τοποθετημένο εκεί από όπου αποσπάστηκε. Παραθέτω φωτογραφία στα σχόλια».

Με άλλα λόγια υπάρχει εύρημα το οποίο αποκαλύφθηκε κατά την κατεδάφιση. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, αυτό εξέχει από τα θεμέλια γειτονικού σπιτιού και είναι δύσκολο να αφαιρεθεί γιατί ενδέχεται να πέσει το σπίτι. 

Στο kosmoslarissa.gr περιήλθε και δεύτερη φωτογραφία απο το οικόπεδο του πρώην ξενοδοχείου Μακεδονία (κάτω). Ειδικοί, όπως οι αρχιτέκτονες, εικάζουν ότι τα μαρμάρινα δομικά στοιχεία συνήθως είναι αρχαϊκά. Τα ρωμαϊκά είναι από πωρόλιθους.

Οι απορίες υπάρχουν, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας ενδεχομένως να μπορεί να δώσει ερμηνείες. Ίσως το μυστήριο λυθεί μόλις αρχίσει το σκάψιμο των θεμελίων για τη νέα οικοδομή...

kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες απο τη στήλη kampos Land του Κώστα Τόλη)