Ως τελευταία ελπίδα για την ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία χαρακτήρισε το επικείμενο συνέδριο του κόμματος, ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στο OPEN το πρωί της Δευτέρας.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην παράταξή του, ο Λαρισαίος πρώην υφυπουργός σημείωσε ότι «δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίσσονται καθόλου καλά. Ασχέτως αν θα τον ψηφίσει κάποιος ή όχι τον Στέφανο Κασσελάκη – και εκφράζω και τη δική μου άποψη, δεν ξέρω αν θα τον ψηφίσω – δεν υπάρχει ένα λογικό επιχείρημα να αποκλείεται ένας υποψήφιος. Δεν υπάρχει.

Ήμουν από τους πρώτους που είπε μετά τις ευρωεκλογές ότι ο κ. Κασσελάκης έκανε λάθη και ότι είχε τελειώσει η περίοδος χάριτος για όλους. Όμως πρέπει να αναμετρηθούν όλοι οι υποψήφιοι. Να μπουν στην κρίση του κόσμου.

Να γίνει debate μεταξύ Κασσελάκη, Φάμελου, Φαραντούρη, Πολάκη, Γκλέτσου, για να βγάλει ο κόσμος τα συμπεράσματα, ποιος είναι ικανός, ποιος έχει επάρκεια και ποιος έχει το σχέδιο ώστε να οδηγήσει στην άνοδο τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Δυστυχώς όμως αντ’ αυτού βλέπουμε τον μικρόκοσμο των κομματικών οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τα προβλήματα της κοινωνίας. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απευθύνεται στην κοινωνία, δεν μπόρεσε να απευθυνθεί στην κοινωνία.

Προσπαθώ να εκφράσω τον μέσο άνθρωπο και την κοινή λογική που λέει ότι σε μία εκλογική διαδικασία, εκτός πολύ σοβαρών παραπτωμάτων, δεν μπορείς να αποκλείεις κανέναν. Ο κόσμος πρέπει να μάθει. Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε, θέλει αλλαγή. Σήμερα δεν υπάρχει κόμμα υπάρχει μόνον ένα ΑΦΜ. Ο σκοπός του κόμματος είναι να απευθύνεται στην κοινωνία. Μπορέσαμε να το κάνουμε αυτό;
Όχι. Αυτή είναι η πραγματικότητα. 

Η τελευταία ελπίδα είναι το συνέδριο. Όχι για να επικρατήσει η μία πλευρά ή η άλλη, αλλά για να επικρατήσει η κοινή λογική και να υπάρξει μία ομαλότητα».

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ «ΑΝΟΙΓΜΑ» ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Νωρίτερα, κατά την έναρξη της τοποθέτησής του, ο κ. Κόκκαλης συνεχάρη τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «οι διαδικασίες πραγματικά ήταν άψογες και το debate που έγινε στο ΠΑΣΟΚ και θα περιμένουμε να συνεργαστούν τα δύο κόμματα κοινοβουλευτικά. Με την αρχή από την ερχόμενη Τετάρτη – το ελπίζουμε και το θέλουμε – για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, για το μπάζωμα στο έγκλημα των Τεμπών».