Το 9o Φεστιβάλ OPEN NIGHTS διοργανώνουν η ομάδα OFF ART και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων από τις 17 έως τις 27 Οκτωβρίου 2024 με εικαστικά έργα, χορό, προβολές, μουσική, διαδραστικά projects, εργαστήρια και διαλέξεις.

Το θέμα του φεστιβάλ φέτος είναι η ΓΗ και θα έχει ως βάση τον Μύλο του Παππά, με μια μεγάλη ομαδική εικαστική έκθεση, πολλές εκδηλώσεις, αλλά και ένα Bazaar δημιουργών και παραγωγών από τις 17 έως τις 19 Οκτωβρίου. Δράσεις και παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης, στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, το WISEDOG, το καφενείο «η ΓΗ», το «Μπαράκι του Μύλου» και «Στο Περίπου».

Είναι το πρώτο ευρωπαϊκό διακαλλιτεχνικό και διεπιστημονικό φεστιβάλ με διεθνείς συμμετοχές και κοινωνικές προεκτάσεις. Έχει πυρήνα την κεντρική Ελλάδα και είναι δυναμικά ενεργό τα τελευταία 9 χρόνια. Στο Φεστιβάλ παίρνουν μέρος επαγγελματίες και ομάδες των εικαστικών και παραστατικών τεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και επιστήμονες διαφόρων κατευθύνσεων, ενώ συνεργάζεται και με άλλα φεστιβάλ και ανεξάρτητους θεσμούς. Φέτος, μεταξύ άλλων, θα συνεργαστεί με τον οργανισμό ΝΕΟΝ και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας-Γαλλική Πρεσβεία και γίνεται με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Με μια πλειάδα καλλιτεχνών και εκδηλώσεων σε μια ακόμη διοργάνωση, το Φεστιβάλ στοχεύει να ενώσει καλλιτέχνες και εκπροσώπους του πολιτισμού με το κοινό σε μια δημιουργική ανταλλαγή εμπειριών, γνώσης και ιδεών, που συμβάλλουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής και συνδέουν το παρελθόν με ένα υγιές και δημιουργικό μέλλον. Το Φεστιβάλ έχει κερδίσει το βραβείο ποιότητας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φεστιβάλ EFFE για το 2024/25.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με προηγούμενες διοργανώσεις και το ακριβές φετινό πρόγραμμα θα βρείτε στα socialmedia:

https://www.facebook.com/Open.Nights.Off.Art/

https://www.instagram.com/opennightsfestival/

και στη σελίδα του Φεστιβάλ: https://www.opennightsfestival.com/