Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

Μάιος. Η φύση παίρνει ανάσα. Ξανανιώνει. Η άνοιξη μοιάζει να επιβάλλει περισσότερο από ποτέ την παρουσία της. Ψυχική ανάταση. Παρέα με βιβλία που πάντα μας κάνουν να αισθανόμαστε καλύτερα.

1-Από τις Εκδόσεις Πατάκη επανακυκλοφορεί το βιβλίο «Ο υποβολέας» του συγγραφέα Donato Carrisi. Η μετάφραση ανήκει στη Μαρία Οικονομίδου.

Οι συνεχείς ανατροπές και όσα απρόβλεπτα συμβαίνουν, δεν σε αφήνουν να προβλέψεις το αποτέλεσμα. Ένα σκληρό ανάγνωσμα, ένα σκοτεινό ψυχολογικό θρίλερ που παίζει με το μυαλό σου. Μπορώ να πω με σιγουριά πως ξεφεύγει και σπάει τα στερεότυπα. Και το φινάλε είναι τόσο ανατρεπτικό...

Περίληψη: Έξι ακρωτηριασμένα αριστερά χέρια, τοποθετημένα σε κυκλικό σχηματισμό, ανακαλύπτονται θαμμένα σε ένα ξέφωτο στην καρδιά του δάσους. Τα πέντε μοιάζουν να ανήκουν σε κορίτσια, ηλικίας οχτώ ως δεκατριών ετών, που εξαφανίστηκαν πρόσφατα μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Ντέμπι. Άνεκε. Σαμπίν. Μελίσα. Κάρολαϊν.

Το έκτο παραμένει αδιευκρίνιστο, ενώ δε βρίσκεται κανένα άλλο ίχνος. Την υπόθεση αναλαμβάνει η νεαρή πράκτορας Μίλα Βάσκες, ειδική στα θέματα εξαφανισμένων παιδιών. Δυναμική και σίγουρη για το πώς γίνονται τα πράγματα, έχει πίσω της μια δική της τραγική ιστορία.

Η Μίλα καλείται να συνεργαστεί με τον διάσημο εγκληματολόγο Γκόραν Γκαβίλα, έναν ακατάστατο και ιδιαίτερα συγκρουσιακό άνθρωπο.

Οι δυο τους αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη σχέση, και, όσο περισσότερo ξετυλίγουν το κουβάρι των σκοτεινών μυστικών του δάσους, τόσο περισσότερο η ζωή του ενός μοιάζει να βρίσκεται στα χέρια του άλλου.

Δράστης φαίνεται να είναι ένας σαδιστής κατά συρροή δολοφόνος, που κατευθύνει την ομάδα στην ανακάλυψη των χαμένων νεκρών παιδιών, ένα προς ένα. Κάθε άψυχο σώμα φέρει ένα σημάδι, που καταλήγει σε «άντρες υπεράνω υποψίας», λύκους με προβιά προβάτου…

Στοιχεία βιβλίου

Τίτλος: Ο υποβολέας

Συγγραφέας: Donato Carrisi

ISBN: 9786180703320

Σελίδες: 544

Έτος έκδοσης: 2023

Εκδόσεις: Πατάκη

2-Από τις Εκδόσεις Δεσύλλα κυκλοφορεί το βιβλίο «Δίπλα σου θα ‘μαι» του συγγραφέα Karl Newson. Η μετάφραση ανήκει στην Πετρούλα Γαβριηλίδου. Η εικονογράφηση είναι της Rosalind Beardshaw.

Απευθύνεται σε παιδιά άνω των 3 ετών.

Πρόκειται για ένα τρυφερό παραμύθι που μιλάει για την αγάπη του γονιού προς το παιδί. Για την αγάπη της οικογένειας. Σε κάθε βήμα του παιδιού ο γονιός είναι δίπλα του, στήριγμα στα εύκολα και τα δύσκολα.

Περίληψη: «Δίπλα σου θα ’μαι όσο προχωράς και στην αγκαλιά μου πάντα θα χωράς…»

Από τα μονοπάτια της ζούγκλας μέχρι τους κατάστερους ουρανούς, ο κόσμος είναι γεμάτος θαύματα που τα μικρά ζωάκια θα ανακαλύψουν σιγά σιγά. Και οι περήφανοι γονείς τους θα είναι πάντα δίπλα τους να τα βοηθούν και να τα ενθαρρύνουν σε κάθε τους βήμα.

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Δίπλα σου θα ‘μαι

Συγγραφέας: Karl Newson

ISBN: 978-618-5568-60-3

Σελίδες: 32

Έτος έκδοσης: 2023

Εκδόσεις: Δεσύλλας

3-Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο «Το άγνωστο» του συγγραφέα Steve Mc Carthy. Η μετάφραση ανήκει στον Φίλλιπο Μανδηλαρά.

Είναι ένα βιβλίο που θα βοηθήσει τα παιδιά να αντιμετωπίσουν κάθε φόβο για το άγνωστο γιατί κάποιες φορές αυτό είναι αυτό που μας τρομάζει περισσότερο.

Περίληψη: Πρόσεξε καλά. Μην απομακρυνθείς. Ό, τι κι αν σου συμβεί, μη χάσεις την ψυχραιμία σου γιατί αλλιώς θα χαθείς! Θα χαθείς στο Άγνωστο, εκεί όπου όλα είναι άγνωστα και ζει ένα τέρας.

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Το άγνωστο

Συγγραφέας: Steve Mc Carthy

ISBN: 9786180702705

Σελίδες: 40

Έτος έκδοσης: 2023

Εκδόσεις: Πατάκη

4-Από τις Εκδόσεις Elxis κυκλοφορεί το βιβλίο «Ανακάλυψέ με», το δεύτερο μέρος της σειράς Διάλυσέ με της συγγραφέα Tahereh Mafi. Η μετάφραση ανήκει στον Μιχάλη Δελέγκο.

Στο δεύτερο μέρος της σειράς, η Τζούλιετ κατάφερε να αποδράσει από την Νέα Διακυβέρνηση και μαζί με τον Άνταμ ανακαλύπτει την κρυψώνα των στασιαστών, όπου και γνωρίζει κι άλλους χαρισματικούς ανθρώπους σαν την ίδια.

Περίληψη: Το συναρπαστικό δεύτερο βιβλίο της #1 bestseller σειράς Shatter me!

Ο Γουόρνερ θα έπρεπε να είναι νεκρός. Ένα μόλις άγγιγμα της Τζούλιετ θα έπρεπε να είναι αρκετό να τον σκοτώσει. Αλλά η μυστηριώδης ανοσία του στη θανατηφόρα υπερδύναμή της την αφήνει να αναρωτιέται γιατί οι δυνάμεις της την απογοήτευσαν μπροστά στον άνθρωπο που αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για εκείνη.

Η ίδια και ο Άνταμ μετά βίας καταφέρνουν να αποδράσουν από τα δίχτυα του. Ανακαλύπτουν το κρησφύγετο των στασιαστών και των ανθρώπων σαν εκείνη. Ανθρώπων με χαρίσματα.

Η Τζούλιετ είναι πλέον ελεύθερη από τη Νέα Διακυβέρνηση, ελεύθερη από το σχέδιό τους να τη χρησιμοποιήσουν σαν όπλο, ελεύθερη να αγαπάει τον Άνταμ. Αλλά ποτέ δεν θα ελευθερωθεί από το θανατηφόρο άγγιγμά της.

Ποτέ δεν θα είναι πραγματικά ελεύθερη όσο νιώθει την ανάσα του Γουόρνερ πάνω της. Έχει έρθει πια η στιγμή να υψώσει το ανάστημά της απέναντι στη Νέα Διακυβέρνηση και να προσπαθήσει να ξαναχτίσει τον διαλυμένο κόσμο της.

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Ανακάλυψέ με

Συγγραφέας: Tahereh Mafi

ISBN: 978-618-219-011-1

Σελίδες: 544

Έτος έκδοσης: 2023

Εκδόσεις: Elxis

5-Από τις Εκδόσεις Δεσύλλας κυκλοφορεί το βιβλίο «Η Στέλλα στο Φεγγάρι» της σειράς Ζωάκια Εξερευνητές της συγγραφέως Sharon Rentta. Η μετάφραση ανήκει στην Μυρτώ Καλοφωλιά.

Η εικονογράφηση είναι της συγγραφέως. Απευθύνεται σε ηλικίες 4+

Ένα βιβλίο που συνδυάζει μοναδικά τη γνώση και την απόλαυση της ανάγνωσης. Στο τέλος του υπάρχει υπόμνημα όπου μαθαίνουμε σπουδαίες πληροφορίες για τους αστροναύτες.

Περίληψη: Ετοιμάσου για περιπέτειες!

Η Στέλλα είναι αποφασισμένη να γίνει o πρώτος σκίουρος στο διάστημα. Δυστυχώς, οι σκίουροι είναι πολύ μικρόσωμοι για να μπουν στο

Διαστημικό Σχολείο, όμως η Στέλλα δεν πρόκειται να τα παρατήσει. Είναι βέβαιη πως αν προσπαθήσει πολύ, θα κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Πέτα στο διάστημα με τη Στέλλα, κι έπειτα ανακάλυψε τι έκαναν τρεις διάσημοι εξερευνητές του διαστήματος.

Και τώρα η σειρά σου… ποια θα είναι η δική σου περιπέτεια;

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Ζωάκια Εξερευνητές: Η Στέλλα στο Φεγγάρι

Συγγραφέας: Sharon Rentta

ISBN: 978-618-5568-69-6

Σελίδες: 32

Έτος έκδοσης: 2023

Εκδόσεις: Δεσύλλας

6-Από τις Εκδόσεις Anubis κυκλοφορεί το βιβλίο επιστημονικής φαντασίας «Vοx Machina – Δεσμοί Αίματος» της συγγραφέως Marieke Nijkamp. Η μετάφραση ανήκει στην Εύα Κώστα και τον Νίκο Γιακουμέλο.

Τα δίδυμα μισοξωτικά Βεξ και Βαξ ζούσαν ήρεμα στο Μπάιοροντεν όπου η εμβάνιση ενός ξένου τους ανατρέπει τη ζωή. Αρκετά χρόνια αργότερα, τα δύο αδέρφια ζουν σαν νομάδες, κάνοντας διάφορα θελήματα ώστε να βγάλουν τα προς το ζην. Η Βεξ λατρεύει τη φύση, σε αντίθεση με τον Βαξ που του αρέσει η πολυκοσμία της πόλης.

Ώσπου διανυκτερεύουν κάποιες βραδιές στον Γουέστραν... Η Βεξ αρνούμενη τις προτάσεις ενός γλοιώδη ευγενή βρίσκεται μπλεγμένη. Για να τη σώσει ο Βαξ κλείνει συμφωνία με έναν από τους αρχηγούς της  Συντεχνίας των κλεφτών. Κανένα από τα δύο αδέρφια δεν φαντάζεται σε τι κινδύνους και διλλήματα θα οδηγηθούν.

Θα ξεπληρώσουν το χρέος τους στο διαβόητο συνδικάτο του εγκλήματος;

Το Critical Role, το πιο δημοφιλές gaming stream show στον κόσμο, είναι ίσως το μεγαλύτερο D & D που δημιουργήθηκε. Ξεκίνησε σαν ένα απλό παιχνίδι ρόλων για να εξελιχθεί σε κάτι πολύ μεγαλύτερο.

Γνωρίζουμε την ιστορία των δίδυμων Βεξ και Βαξ προτού γνωριστούν με τα υπόλοιπα μέλη των Vox.

Το μοναδικό αυτό σύμπαν που έχει δημιουργηθεί είναι γεμάτο με πολύπλοκες ιστορίες που διαδραματίζονται σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Amazon Prime την σειρα «The Legends of Vox Machina» σε animated.

Περίληψη: Εξερευνήστε το παρελθόν των τολμηρών δίδυμων μισοξώτικων του Critical Role, της Βεξ και του Βαξ, πριν συναντηθούν με τα υπόλοιπα μέλη των Vox Machina σε αυτό το καταιγιστικό μυθιστόρημα! To Critical Role, το πιο δημοφιλές gaming stream show στον κόσμο, έρχεται στις εκδόσεις Anubis!

H Βεξ και ο Βαξ ήταν πάντα παρείσακτοι. Η σκληρή παιδική ηλικία στην πόλη των ξωτικών τούς δίδαξε γρήγορα να μη βασίζονται στους άλλους.

Τώρα, ελεύθεροι από τις προσδοκίες του απαιτητικού πατέρα τους και το περιφρονητικό βλέμμα των άλλων ξωτικών, η δεινή κυνηγός και ο επιδέξιος κλέφτης έχουν βρει το δρόμο τους στον κόσμο της Eξάντρια.

Τα δίδυμα ταξίδεψαν μακριά και βίωσαν απίστευτες δυσκολίες. Με τη βοήθεια, όμως, του κοφτερού μυαλού της Βεξ και του γρήγορου στιλέτου του Βαξ, κατάφερναν πάντα να ξεφεύγουναπό τους μπελάδες. Τώρα, άγνωστοι κίνδυνοι τους περιμένουν στην πολυσύχναστη πόλη του Γουέστραν, όπου τα δίδυμα παγιδεύονται στον ιστό που πλέκει η Συντεχνία των κλεφτών.

Αιχμάλωτοι μιας επικίνδυνης συμφωνίας, η Βεξ και ο Βαξ, μαζί με την πιστή αρκούδα σύντροφο της Βεξ, τον Tρίνκετ, ξεκινούν για το άγνωστο, για να ξεπληρώσουν το χρέος τους στο διαβόητο συνδικάτο του εγκλήματος.

Καθώς η κατάσταση γίνεται πιο περίπλοκη απ’ όσο θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν, για πρώτη φορά η Βεξ και ο Βαξ βρίσκονται στις αντίθετες πλευρές μιας σύγκρουσης που απειλείτο πιο σημαντικό πράγμα για αυτούς: το δεσμό αίματός τους…

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Vοx Machina – Δεσμοί Αίματος

Συγγραφέας: Marieke Nijkamp

ISBN: 978-960-623-561-0

Σελίδες: 512

Έτος έκδοσης: 2023

Εκδόσεις: Anubis

7-Από τις Εκδόσεις Πατάκης επανακυκλοφορεί έπειτα από είκοσι τρία χρόνια το βιβλίο «Εργαζόμενο αγόρι» της συγγραφέως Λένας Διβάνη.

Διαδραματίζεται σε μια αντεστραμμένη κοινωνία όπου κυριαρχεί η μητριαρχία αντί της πατριαρχίας.

Οι γυναίκες εδώ έχουν την εξουσία, τα χρήματα και είναι το δυνατό φύλο, με τους άντρες να ασχολούνται με τα οικιακά και την ανατροφή των παιδιών. Εδώ ζει και ο δεκαοχτάχρονος Χάρης, που το σκάει και πηγαίνει στην Αθήνα για ένα καλύτερο μέλλον.

Άραγε θα καταφέρει να πραγματοποιήσει τα όνειρά του;

Πρόκειται για ένα επαναστατικό βιβλίο λιτής και απλής γλώσσας με αρκετές δόσεις χιούμορ, όπου η συγγραφέας προσπαθεί να σπάσει τα στερεότυπα που ζούμε, παρουσιάζοντας στον αναγνώστη πλήθος τοξικών συμπεριφορών. Είναι ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό ανάγνωσμα. Η συγγραφέας διακωμωδεί με εύστοχο τρόπο τις αδικίες ανάμεσα στα φύλα.

Περίληψη: Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα ήταν ο κόσμος ανάποδα; Πώς θα ζούσαμε αν αντί για την πατριαρχία μάς άλλαζε τα φώτα η μητριαρχία; Πώς θα ένιωθαν οι άντρες αν οι γυναίκες είχαν την εξουσία αφήνοντάς τους να παλεύουν με τα οικιακά, τα παιδιά και τα μπότοξ;

Σ’ έναν τέτοιο κόσμο, ο Χάρης, ένα όμορφο δεκαοχτάχρονο αγόρι από την Κρήτη, το σκάει νύχτα από το χωριό του γιατί δε θέλει να παντρευτεί την πλούσια σαραντάρα βουλευτίνα που του προξένευε η μάνα του.

Το δικό του όνειρο είναι να γίνει ένα ανεξάρτητο, εργαζόμενο αγόρι στην Αθήνα. Θα μπορέσει να επιβιώσει όμως στη μεγαλούπολη όπου τα ωραία, νεαρά αρσενικά είναι απλώς αντικείμενα πόθου; Πώς θα αποκρούσει τις σεξουαλικές επιθέσεις της αδίστακτης διευθύντριάς του;

Πώς θα ξεμπλέξει από τις επαγγελματικές ίντριγκες, τις προδοσίες και τα βρόμικα κόλπα του κόσμου των γυναικών;

Το "Εργαζόμενο αγόρι" είναι μια κωμωδία γεμάτη δράματα. Τι άλλο μπορεί να είναι, αφού επιχειρεί να ξεσκεπάσει όλα τα ξεπερασμένα αλλά αθάνατα στερεότυπα για τους ρόλους των φύλων, αυτά που φυλακίζουν άντρες και γυναίκες ακόμα και στον 21ο αιώνα;

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Εργαζόμενο αγόρι

Συγγραφέας: Λένα Διβάνη

ISBN: 9786180703894

Σελίδες: 384

Έτος έκδοσης: 2023

Εκδόσεις: Πατάκη 

Το λογοτεχνικό φεστιβάλ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ στην Αθήνα θα διοργανωθεί από τις 14:00 το μεσημέρι στο Rock Wood (Βασ. Ηρακλείου 2 και Πατησίων), δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Παρουσιάσεις και κληρώσεις βιβλίων, θεατρικές παραστάσεις, περιοδικά, αφίσες, υπογραφές, έκθεση βιβλίων, γνωριμία με τους συγγραφείς, απονομή των Βραβείων Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven 2022 και παρουσίαση της ανθολογίας των Βραβείων.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το τμήμα «Αυτοέκδοση για συγγραφείς» των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα μπορείτε να ενημερωθείτε για την Αυτοέκδοση από τους συνεργάτες των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.