Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28/8/2024 εκ μέρους της Συμπαράταξης Λαρισαίων ο Γιώργος Σούλτης σε ερώτηση προ ημερήσιας διατάξεως πήρε το λόγο και αναφέρθηκε στο κείμενο το οποίο κατέθεσαν σύμβουλοι της Συμπαράταξης στο προεδρείο για την ονοματοθεσία οδού σε Α. Παπανδρέου και είπε τα εξής

1.Με έγγραφο συμβούλων την Συμπαράταξης ζητούμε να ονομαστεί όλη η περιφερειακή οδός από τον κόμβο της Αεροδρομίου έως και τον κόμβο της Βιοκαρπέτ: Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου.

2.Σήμερα Α. Παπανδρέου είναι το τμήμα από Αεροδρομίου έως και κόμβο Κοζάνης, το κομμάτι από Κοζάνης μέχρι κόμβο ΔΕΥΑΛ ονομάζεται Σανδράκη και στη συνέχεια δεν υπάρχει όνομα. Η οδός Σανδράκη μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο κεντρικό σημείο για το οποίο έχουμε πρόταση

3.Η πρόταση έρχεται με τη λογική ότι εφέτος κλείνουν 50 χρόνια από την μεταπολίτευση και ο Α. Παπανδρέου είναι πλέον μια μεγάλη ιστορική προσωπικότητα της νεώτερης ιστορίας μας που αναμόρφωσε την Ελλάδα.

4.Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό ζητάμε να πάρει πολιτική θέση το ΔΣ και στην συνέχεια βέβαια να ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες. Πράγμα που έγινε και με την ονοματοδοσία της λεωφόρου Κ. Καραμανλή

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι το θέμα θα έρθει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Tο αίτημα των συμβούλων

«Προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων

κα ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ – ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ.

Κοιν. Γραφείο Δημάρχου

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε

Με αφορμή τη συμπλήρωση 28 ετών από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου (23 Ιουνίου 1996) και σε μία κίνηση έμπρακτης αναγνώρισης της προσφοράς του στην ελληνική δημοκρατία και την ελληνική κοινωνία, προτείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να μεριμνήσει για την τιμητική ονοματοδοσία σε Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, της Λεωφόρου που συνδέει την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου με τους κόμβους της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή (Κόμβος Βιοκαρπέτ) από τη μία πλευρά και με την οδό Σάκη Καράγιωργα από την άλλη.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, που ήταν ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, υπήρξε μία από τις πλέον εμβληματικές φυσιογνωμίες της ελληνικής πολιτικής ζωής κατά τον 20ο αιώνα. Με τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις του, μεταμόρφωσε την Ελλάδα σε ένα σύγχρονο, προοδευτικό, δημοκρατικό κράτος με φροντίδα για την άνοδο του βιωτικού επιπέδου για το σύνολο του πληθυσμού.

Ξεχωριστή θέση στη νεοελληνική πολιτική ιστορία έχουν οι μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του, όπως για την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης και τον εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, η δημιουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας .και του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

Με την πεποίθηση ότι εκφράζουμε το κοινό αίσθημα για έναν σημαντικό πολιτικό, που συνέβαλε αποφασιστικά στην ένταξη της χώρας μας στον χάρτη των ανεπτυγμένων χωρών του δυτικού κόσμου, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η ονοματοδοσία.

Με εκτίμηση,

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Συμπαράταξης Λαρισαίων

Αθανάσιος Αδαμόπουλος

Δημήτριος Δεληγιάννης

Κωνσταντίνος Διαμάντος

Γεώργιος Ζαούτσος

Γεώργιος Σούλτης

Μιχάλης Τολίκας».