Έκλεισε το μεσημέρι της Πέμπτης η ψηφιακή πλατφόρμα στο ΑΣΕΠ για τους Διοικητές Νοσοκομείων και με βάση τα επίσημα στοιχεία κατατέθηκαν συνολικά 1.048 αιτήσεις για 152 θέσεις σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για θέσεις Διοικητών Νοσοκομείων και Αναπληρωτών Διοικητών με τετραετή θητεία που δύναται να ανανεώνεται.

Έληξε η προθεσμία και για τις ΥΠΕ

Να υπενθυμιστεί ότι σχετικά με τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) για την κάλυψη 7 θέσεων Διοικητών και 14 θέσεων Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών του Υπουργείου Υγείας, της οποίας η προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων έληξε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 (ώρα 14:00) υποβλήθηκαν συνολικά 229 αιτήσεις.

Σημειώνεται ότι για τις ανωτέρω Προσκλήσεις έχουν υποβληθεί τουλάχιστον δύο αιτήσεις για κάθε κωδικό θέσης οπότε δεν συντρέχει λόγος παράτασης ή έκδοσης συμπληρωματικής Πρόσκλησης, σημειώνεται από το ΑΣΕΠ.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης διαδικασίας των αιτήσεων, θα ακολουθήσει ο έλεγχος των δικαιολογητικών και των εγγράφων που έχουν καταθέσει οι υποψήφιοι για να διαπιστωθεί εάν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Αμέσως μετά θα διεξαχθεί τεστ δεξιοτήτων και μάλιστα αναμένεται δείγμα ενός τεστ να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ ώστε να αντιληφθούν οι υποψήφιοι ποιος θα είναι ο τρόπος εξέτασης τους.

Όποιος περάσει τον σκόπελο του τεστ δεξιοτήτων θα υποβληθεί σε προσωπική συνέντευξη από ειδική επιτροπή για να δημιουργηθεί αρχικά λίστα με 15 άτομα και στη συνέχεια shortlist με 3 άτομα.

Η τελική λίστα θα αποσταλεί στον υπουργό Υγείας για να αποφασίσει ποιον θα επιλέξει για κάθε θέση. Αξιοσημείωτο είναι ότι ειδικά για τους Διοικητές των ΥΠΕ ο μεγαλύτερος αριθμός των υποψηφίων είναι άνω των 51 ετών με βάση τα στοιχεία του ΑΣΕΠ, σε ποσοστό 60%.

ethnos.gr