Εικοσιπέντε ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την ημέρα που χάθηκε ο Γιώργος Μητσιμπόνας. Ήταν η καταραμένη 13η Σεπτέμβρη 1997 όταν ο άλλοτε παίκτης της ΑΕΛ έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στα 35 του χρόνια. Ο Γιώργος Μητσιμπόνας έκανε σπουδαία καριέρα σε Λάρισα, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό ενώ φόρεσε και τη φανέλα με το εθνόσημο σε 21 ματς.

Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1997 λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι και ενώ κατευθυνόταν μαζί με τον φίλο του δημοσιογράφο Νίκο Μίχο προς την Κοζάνη όπου ο Τύρναβος θα έδινε φιλικό προετοιμασίας με την τοπική ομάδα, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Γιώργος Μητσιμπόνας συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ημιφορτηγό στο ύψος της Γιάννουλης. Ο Μητσιμπόνας τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Λάρισας όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. Η κηδεία του έγινε την επόμενη μέρα σε βαρύ κλίμα στο Νέο Κοιμητήριο Λάρισας παρουσία πλήθους κόσμου.

O Γιώργος Μητσιμπόνας ήταν διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής ο οποίος γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου του 1962 στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας και σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 13 Σεπτεμβρίου του 1997.

Ο Μητσιμπόνας ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την ομάδα της γενέτειράς του, τον Οικονόμο Τσαριτσάνης όπου αγωνιζόταν στη θεση του σέντερ φορ και το 1981 μεταγράφηκε στην ΑΕΛ όντας επιλογή του τότε προπονητή της ομάδας Αντώνη Γεωργιάδη. Κατά την πρώτη του χρονιά στους «βυσσινί» πέτυχε 3 τέρματα σε 15 αγώνες. Την επόμενη σεζόν ο Γιάτσεκ Γκμοχ τον καθιέρωσε στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Οι καλές εμφανίσεις του είχαν ως φυσικό επακόλουθο την κλήση του το 1984 στην Εθνική Ελλάδος.

Όντας επί σειρά ετών αναντικατάστατο στέλεχος αλλά και αρχηγός της ΑΕΛ συνέβαλε τα μέγιστα στις μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου τη δεκαετία του 1980 ήτοι φιναλίστ Κυπέλλου τις σεζόν 1981/82 και 1983/84, δεύτερη θέση τη σεζόν 1982/83 και φυσικά στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος του 1985 με θρίαμβο επί του τότε πρωταθλητή ΠΑΟΚ με 4-1 (την ίδια χρονιά η ΑΕΛ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων).

Και φυσικά στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδος του 1988 που αποτελεί τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του καθώς το πρωτάθλημα εξασφαλίστηκε με δικό του τέρμα (εκείνη τη σεζόν σκόραρε άλλες 7 φορές) στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ηρακλή την Πρωτομαγιά του 1988 στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής.

Το καλοκαίρι του 1989 αποχωρεί από την Λάρισα και υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ. Στον «δικέφαλο του Βορρά» θα αγωνιστεί για τρία χρόνια μετρώντας 95 συμμετοχές και 3 γκολ. Έλαβε μάλιστα μέλος και στους διπλούς τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδος του 1992 κόντρα στον Ολυμπιακό που βρήκαν νικητές και τροπαιούχους τους «ερυθρόλευκους» (1-1 το πρώτο ματς στην Τούμπα και 2-0 για τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς).

Το καλοκαίρι του 1992 αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ και μεταπηδά στον Ολυμπιακό. Στην ομάδα του Πειραιά θα παραμείνει για δύο χρόνια μετρώντας 51 συμμετοχές και 9 τέρματα σε αγώνες πρωταθλήματος. Πανηγύρισε την κατάκτηση του Σούπερ Καπ του 1992 ενώ συμμετείχε και στον χαμένο τελικό του 1993 κόντρα στον ΠΑΟ που βρήκε νικητές τους «πράσινους» με 1-0. Το καλοκαίρι του 1994 θα επιστρέψει στην ομάδα με την οποία καθιερώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κατά τη δεύτερη θητεία του στη Λάρισα θα αγωνιστεί σε 56 αγώνες και θα σκοράρει 7 φορές, δεν θα μπορέσει όμως μαζί με τους συμπαίκτες του να αποτρέψουν τον υποβιβασμό του συλλόγου στη Β' Εθνική το 1996. Μετά τον υποβιβασμό της ΑΕΛ θα αποχωρήσει οριστικά από τον σύλλογο. Σε 10 συνολικά σεζόν στους «βυσσινί» θα μετρήσει 267 συμμετοχές και 34 τέρματα.

Επόμενος και τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν ο Τύρναβος και η Γ' Εθνική όπου είχε προπονητή τον πρώην συμπαίκτη του στη Λάρισα, Νίκο Αργυρουλη. Τη σεζόν 1996/97 είχε 29 συμμετοχές και 8 γκολ βοηθώντας τη θεσσαλική ομάδα να φτάσει στην 4η θέση του Βορείου Ομίλου της Γ' Εθνικής.

Στην Εθνική Ελλάδας αγωνίστηκε για πρώτη φορά στις 18 Ιανουαρίου 1984 στην εντός έδρας ήττα με 1-3 από την Ανατολική Γερμανία ενώ η τελευταία του συμμετοχή ήταν στην αναμέτρηση με την Κύπρο το 1992. Αγωνίστηκε 26 φορές με το εθνόσημο σκοράροντας μια φορά. Το 1983-1984 έπαιξε στην ολυμπιακή ομάδα (4 αγώνες - 1 γκολ).

Η ΠΑΕ ΑΕΛ 

Η ΠΑΕ ΑΕΛ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: 

Ολόκληρα 25 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα εκείνη κι ίσως ακόμα να υπάρχουν ανάμεσά μας άνθρωποι που αδυνατούν να πιστέψουν πως "έφυγε" ο σταυραετός των γηπέδων, το πιο ατίθασο ποδοσφαιρικό άτι του θεσσαλικού κάμπου, ο ατρόμητος στα μάτια όλων μας, Γιώργος Μητσιμπόνας.

Κι όμως, στις 13 Σεπτεμβρίου 1997 ήταν, πρωί Σαββάτου, που κόπηκε βίαια το νήμα της ζωής ενός συμβόλου της ΑΕΛικής ιστορίας, συγκλονίζοντας ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και προκαλώντας ένα τεράστιο κενό στην μετέπειτα πορεία του λαρισινού ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, το πάθος, ο δυναμισμός, η παλικαριά, η ηγετική φυσιογνωμία και η φλόγα της πίστης στις δυνάμεις του καθενός μας, χαρακτηριστικά στοιχεία της προσωπικότητας του Γιώργου Μητσιμπόνα, δεν θα πάψουν ποτέ να εμπνέουν όσους αντιλαμβάνονται τι πρέπει να πράττουν για να τιμούν τη μνήμη του.