Είναι γνωστό πως οι περισσότερες σημαντικές στιγμές, συνήθως συνοδεύονται από ένα κομμάτι, νόστιμη και αφράτη τούρτα. Άλλωστε τίποτα δεν μπορεί να κάνει τις όμορφες στιγμές της ζωής μας, πιο γλυκές από τι μπορεί μια νόστιμη τούρτα.

 

Σε γενέθλια, γάμους, επετείους σίγουρα θα συναντήσει κανείς υπέροχες τούρτες που κάνουν κάθε όμορφη στιγμή πιο γλυκιά από ποτέ. Για την ακρίβεια είναι σχεδόν αδύνατο να φανταστούμε ένα πάρτυ γενεθλίων χωρίς να σβήνουμε κεριά, ή έναν γάμο χωρίς μια μεγαλειώδη τούρτα.

 

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιοι είναι οι λόγοι που η τούρτα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των σημαντικών στιγμών της ζωής μας; Αν ναι, εδώ θα βρείτε τους 4 βασικούς λόγους που η τούρτα είναι σημαντική σε κάθε μεγάλη στιγμή.




  1. Είναι σημαντικό για τον εορτασμό των γενεθλίων

 

Ο πρώτος λόγος που η τούρτα έχει γίνει τόσο διάσημη είναι γιατί είναι πολύ σημαντική για τον εορτασμό των γενεθλίων. Είτε η τούρτα προορίζεται για έναν ενήλικα είτε είναι παιδικές  τούρτες σούπερ ηρώων στο lateau.gr, δεν παύουν να είναι αναπόσπαστο μέρος σε κάθε γενέθλια. Άλλωστε το σβήσιμο της τούρτας, είναι ένα έθιμο που έχει ξεκινήσει ήδη από την αρχαιότητα, καθώς οι αρχαίοι Έλληνες ήθελαν να προσφέρουν ένα γλυκό προς τιμήν της θεάς Άρτεμης και προσέθεσαν κεριά για να κάνουν το κεικ να λάμπει όπως το φεγγάρι. Αυτή είναι άλλωστε, μόνο μια από τις εκδοχές για το πως ξεκίνησε αυτό το υπέροχο έθιμο που μας ακολουθεί ως και σήμερα.




  1. Είναι μια όμορφη προσθήκη σε δεξιώσεις γάμου

 

Οι τούρτες είναι επίσης μια πολύ όμορφη προσθήκη που ταιριάζει άψογα σε κάθε δεξίωση γάμου. Η τούρτα από την αρχαία εποχή θεωρείται στους γάμους δείγμα καλοτυχίας, ευημερίας και ευτυχίας. Έτσι τα ζευγάρια από τις αρχαίες εποχές, είχαν στον γάμο τους τούρτες. Μάλιστα η τριώροφη τούρτα που συναντάμε συνήθως στους γάμους, έχει τις ρίζες της από τον 19ο αιώνα και υπάρχει ξεχωριστός λόγος για κάθε όροφο της τούρτας. Οπότε αυτό έθιμο έχει συνεχιστεί μέχρι και σήμερα και παρατηρούμε πως οι τριώροφες τούρτες έχουν γίνει κάτι παραπάνω από ένα απλό γλυκό, έχουν μετατραπεί σε έργα τέχνης



  1. Είναι ένα ωραίο κέρασμα για τους όλους

 

Ο τρίτος λόγος που η τούρτα είναι τόσο καλή ιδέα για κάθε πάρτι, είναι πως αποτελεί το πιο ωραίο και νόστιμο κέρασμα για τους καλεσμένους. Κανείς άλλωστε δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι νόστιμης τούρτας. Υπάρχουν διάφορες γεύσεις, σχήματα και στολισμοί ώστε να μπορεί ο καθένας να μπορεί να βρει την τούρτα που ταιριάζει καλύτερα στις γεύσεις του. Στις ημέρες μας μπορεί να βρει κανείς δεκάδες είδη τούρτας, για παιδιά, για επέτειο, για αποφοίτηση και γενικότερα για όποια στιγμή θέλει να συνοδεύσει με γεύσεις κρέμας και σοκολάτας.



  1. Μπορείτε να την φτιάξετε μόνοι σας

 

Ο τελευταίο λόγος που η τούρτα είναι το ιδανικό κέρασμα για όλες τις σημαντικές σας στιγμές είναι γιατί μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι. Αν έχετε την όρεξη και την δημιουργικότητα μπορείτε να δημιουργήσετε τα πιο όμορφα και πιο νόστιμα κέικ για όλες τις μεγάλες στιγμές.