Εδώ και αρκετό διάστημα, πολλοί ενδιαφέρονται για κάποιο σύστημα καθαρισμού του νερού. Τα πιστοποιημένα φίλτρα νερού αποτελούν μια αξιόπιστη λύση για να καταναλώνετε νερό που δεν περιέχει επικίνδυνα χημικά. Γι’ αυτό το λόγο, έχουν γίνει η πρώτη επιλογή όσων θέλουν ν’ απολαμβάνουν καθαρό νερό για την υγεία τους αλλά και για πρακτικούς λόγους.

Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι, εάν τα πιστοποιημένα φίλτρα νερού είναι κατάλληλα για εσάς, θα πρέπει να σκεφτείτε τα πολλά πλεονεκτήματά τους. Αρχικά, αποτελούν μια οικολογική λύση, αφού μειώνουν τη χρήση του πλαστικού και κάνουν οικονομία στο νερό. Επιπλέον, μακροπρόθεσμα είναι μια οικονομική λύση, εφόσον γίνεται άμεσα απόσβεση της επένδυσής σας.

Εκτός από αυτά τα πρακτικά πλεονεκτήματα, τα πιστοποιημένα φίλτρα νερού μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα τις ζωής σας. Αυτό το καταφέρνουν με τους παρακάτω τρόπους. 

#1 Σας Προστατεύουν από τα Επικίνδυνα Χημικά

Ο σημαντικότερος λόγος για να επενδύσετε σε πιστοποιημένα φίλτρα νερού είναι για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας. Το νερό της βρύσης κρύβει αποδεδειγμένα πολλούς κινδύνους, αφού περιέχει πολλά χημικά. Ενδεικτικά, μερικά απ’ αυτά που θα συναντήσετε πιο συχνά είναι τα εξής:

  • Χλώριο,
  • Μόλυβδος,
  • Ίνες αμιάντου,
  • Αρσενικό,
  • Φυτοφάρμακα,
  • Φαρμακευτικές ουσίες.

Όλες αυτές οι ουσίες έχουν αποδειχθεί πως είναι υπεύθυνες για την εμφάνιση διαφόρων μεγάλων ασθενειών στον άνθρωπο. Επιπλέον, τα πλαστικά μπουκάλια παρουσιάζουν μεγάλη περιεκτικότητα σε μικροπλαστικά, τα οποία και καταναλώνετε μαζί με το νερό. Έτσι, τα φίλτρα νερού βρύσης μπορούν να σας γλιτώσουν τόσο από τα χημικά όσο κι από τα μικροπλαστικά, όπως και να έχετε και μεγάλη οικονομία.

 

#2 Καθαρίζουν Αποτελεσματικά τα Φρούτα και τα Λαχανικά

Είναι σίγουρο, πως όταν πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας πριν τα καταναλώσετε, πιστεύετε πως τα έχετε καθαρίσει επαρκώς. Η αλήθεια είναι πως το ξέπλυμα με μπόλικο φιλτραρισμένο νερό είναι ο μόνος τρόπος για ν’ απομακρύνετε τα φυτοφάρμακα και τα εντομοκτόνα, που έχουν ψεκαστεί επάνω τους.

Ωστόσο, οι ουσίες που περιέχει το νερό της βρύσης απορροφώνται από τα τρόφιμα. Έτσι, αντί ν’ απαλλαγείτε από τα επικίνδυνα χημικά, καταναλώνετε ακόμα περισσότερα. Εάν όμως χρησιμοποιείτε φιλτραρισμένο νερό, δε θα έχετε αυτό το πρόβλημα.

#3 Σας Χαρίζουν Λαμπερή Επιδερμίδα και Μαλλιά

Το χλώριο και τα παράγωγά του δεν είναι απλά επικίνδυνα για την υγεία μας. Στην πραγματικότητα, επηρεάζουν διάφορους τομείς. Για παράδειγμα, το χλώριο απορροφάται από το δέρμα σας και τα μαλλιά σας κάθε φορά που κάνετε μπάνιο. Έτσι, η θαμπή και ταλαιπωρημένη όψη, που έχουν μπορεί να οφείλεται σ’ αυτό. Ευτυχώς, υπάρχουν πιστοποιημένα φίλτρα νερού για το μπάνιο, ώστε να έχετε φιλτραρισμένο νερό ακόμα κι όταν πλένεστε.

#4 Αναδεικνύουν τη Γεύση των Ροφημάτων και του Φαγητού σας

Πολύ συχνά, το νερό της βρύσης έχει μια περίεργη οσμή. Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε στο χλώριο που περιέχει είτε σε διάφορες οργανικές ουσίες που υπάρχουν μέσα του. Οι οσμές αυτές περνούν και στο φαγητό και τα ροφήματά σας κι επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιώντας φιλτραρισμένο νερό από φίλτρα νερού άνω πάγκου, μπορείτε να αποφύγετε αυτή τη δυσάρεστη συνέπεια και ν’ αναδείξετε τη μαγειρική σας.

Τα φίλτρα νερού είναι ιδανικά για την απομάκρυνση όλων των βλαβερών χημικών ουσιών από το νερό. Βρείτε τη συσκευή που σας ταιριάζει και βελτιώστε όλους τους τομείς της ζωής σας.