Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας – ΠΟΚΕΛ διοργανώνει το 4ο Εργαστήριο Παραδοσιακής Μαγειρικής στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA210-ADU «Συνεργασίες μικρής κλίμακας στην εκπαίδευση ενηλίκων», με τίτλο «Back to Our Roots; from Fast Food to Slow Food / from Fabrication to Handmade (BATOR)». Το εργαστήριο διοργανώνεται από 1 έως 3 Φεβρουαρίου 2023, στην Ελλάδα, στη Λάρισα, τον Τύρναβο, το Βόλο και την Αγιά.

Η 4η προγραμματισμένη επιμορφωτική συνάντηση πραγματοποιείται στην Ελλάδα από το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας και το πρόγραμμα συντονίζεται από το μέλος του ΠΟΚΕΛ, Καλλιόπη Μπάκου και τον πρόεδρο του ΠΟΚΕΛ, Αργύρη Γιουρούκη. Οι συμμετέχοντες είναι 15 και προέρχονται από τους οργανισμούς : Young Effect Association Magenta (Ιταλία), Stowarzyszenie Klub Sportowy ACTIVITA (Πολωνία), T.C. Başiskele Kaymakamlığı Abpkm (Τουρκία), uzla Kaymakamlığı Proje Üretim ve Yönetim Merkezi - Tupyöm (Τουρκία), και Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας - ΠΟΚΕΛ (Ελλάδα).

Το εργαστήριο έχει ως στόχο να ενθαρρύνει και να διευκολύνει τους ενήλικες να μοιραστούν γνώσεις και καλές πρακτικές, σχετικά με την παραδοσιακή μαγειρική και το υγιεινό στυλ διατροφής, να δημιουργήσει ευκαιρίες στα άτομα να βγουν από τη ρουτίνα του νοικοκυριού και τέλος να βοηθήσει την ηλικιωμένη γενιά να περάσει στη νεότερη γενιά τις λαϊκές παραδόσεις και τα μυστικά της χειροποίητης, υγιεινής παραδοσιακής μαγειρικής.